Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Regeringen förminskar och förnekar folkmordet Seyfo 1915

Nu vill regeringen göra det straffbart att förneka Förintelsen, samtidigt som självaste statsministern inte håller sitt vallöfte kring folkmordet Seyfo 1915. Det skriver Aday Bethkinne (KD i Botkyrka) på årsdagen av det folkmord där över två miljoner kristna syrianer/assyrier/kaldéer, armenier och greker dödades.

Debatt · Publicerad 00:00, 24 apr 2021
Detta är en opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Förra veckan meddelade justitieministern Morgan Johansson att regeringen vill göra det förbjudet att förneka Förintelsen, att de personer som bedriver propaganda för att förneka Förintelsen och för att främja hat mot judar ska kunna åtalas för hets mot folkgrupp. Detta då alltfler överlevare nu går bort och det blir lättare att sprida falsk propaganda.

Man försöker nu tillsätta en parlamentarisk kommitté med företrädare från samtliga riksdagspartier för att utreda frågan. Förintelse­förnekandet är sedan länge straffbart i flera europeiska länder och kan ge långa fängelsestraff.

I Sverige är vi fullt medvetna om att Förintelsen var ett av de värsta brotten mot mänskligheten och vi är väl medvetna om att den aldrig får glömmas bort. Det undervisas i svenska skolor om Förintelsen och årligen arrangeras minnesstunder för att låta minnet leva vidare. Det är viktigt att man från politikens håll är tydlig och agerar i frågor likt denna, att man fördömer och lär sig av historien för att det inte ska upprepas.

Justitieministern Morgan Johansson säger att ”de som försöker få världen att glömma, och försöker blanda bort korten, måste stå till svars”. För att regeringen ska vara trovärdig måste de i första hand göra upp med sina samarbetspartner som är olika diktaturstater som förföljer, förtrycker och dödar judar samt kristna.

Det är de som i första hand förminskar eller förnekar Förintelsen, liksom andra folkmord som skett i historien.

Ett annat folkmord som den socialdemokratiska regeringen gör skillnad på och försöker förminska är det som skedde i början av 1900-talet, det som inspirerade Adolf Hitler i sitt tal när han invaderade Polen 1939: ”Trots allt, vem kommer i dag ihåg utrotningen av armenierna?”

I dag, den 24 april, är det 106 år sedan folkmordet Seyfo 1915 utfördes i det osmanska riket, dagens Turkiet, där över två miljoner kristna syrianer/assyrier/kaldéer, armenier och greker massakrerades. I mars 2010 erkände Sveriges riksdag detta folkmord. Ändå har i dag, elva år senare, ingen svensk regering haft modet att verkställa riksdagsbeslutet.

Under valrörelsen 2014 lovade Stefan Löfven i Södertälje, för ättlingar till folkmordet 1915, att han skulle verkställa riksdagsbeslutet om han blev vald till statsminister. Men när Löfven sedan blev vald till statsminister ville han inte längre kännas vid den frågan, utan den begravdes i utredningar av regeringen.

I maj 2018 bröt Stefan Löfven sitt vallöfte och meddelade att regeringen inte tänker verkställa folkmordsbeslutet från riksdagen. Tyvärr var det bara tomma ord och ännu ett svek mot offren och alla ättlingar till Seyfo.

Nu vill regeringen göra det straffbart att förneka Förintelsen, samtidigt som självaste statsministern inte håller sitt vallöfte kring folkmordet Seyfo 1915.

Gör inte skillnad på folkmord och folkmord. Den socialdemokratiska regeringen måste leva som de lär, samtidigt som de står på rätt sida av historien.

Gör inte skillnad på folkmord och folkmord.

Människor i Nordkorea och Kuba behöver frihet och mat, de behöver våra böner.

Gästkrönika Häpnadsväckande stora framsteg har sen Berlinmurens fall gjorts i Polen och baltstaterna vad gäller... lördag 24/7 00:00

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier