Om Världen idag

Om Världen idag

Världen idag är en rikstäckande och obunden nyhetstidning på kristen grund, med ett aktuellt nyhetsflöde på varldenidag.se. Tidningen ges även ut som pappers- och e-tidning­ på tisdagar och torsdagar.

Tidningen startade som veckotidning i september 2001. Antalet utgåvor har varierat under årens lopp och fokus har mer och mer flyttats över till löpande nyhetsförmedling via webb och app. Sedan den 15 februari 2024 kommer tidningen ut som papperstidning, e-tidning och taltidning två gånger per vecka.

Redan första året publicerades avslöjande artiklar som nominerades till Stora journalist­priset och vann Guld­spaden. Ett signum för Världen idag är en aktiv och orädd nyhetsjournalistik tillsammans med en tydlig opinions­bildning.

Tidningen har dessutom en ambition att bedriva bibeltrogen folk­bildning om kristen tro och kristet tänkande. Genom människors vittnesbörd och berättelser från församlingar är tidningen också en röst för förnyelse och väckelse inom kristenheten.

Världen idag är en allkristen tidning och har läsare från en stor bredd av kyrkor, med tyngdpunkt bland frikyrkorna. Den största andelen läsare tillhör pingst­rörelsen.

Ledarskribenter på Världen idag är Jonas Adolfsson, Sven Almkvist, Olof Edsinger, Per Ewert och Stefan Gustavsson. Andra frekventa skribenter är bland annat Ulf Cahn, Berit Simonsson, Tomas Sandell, Roar Sörensen och Hans Weichbrodt.

Tidningen har 800 aktieägare och ordförande i styrelsen är Leo Mäkinen. Henrik Lundell är vd och Jonas Adolfsson är ansvarig utgivare och chefredaktör.

Kontaktuppgifter

Telefon (växel): 018-430 40 00
E-post: info@varldenidag.se
Postadress: Box 6015, 550 06 Jönköping

Redaktionen
Chefredaktör och ansvarig utgivare: Jonas Adolfsson
Redaktionssekreterare: Camilla Lindmark Hörlin
Nyhetsredaktörer: Sara Andersson, Samuel Teglund och Mattias Backlund
E-post: redaktionen@varldenidag.se

Kundtjänst
Anmälan av utebliven tidning och adressändring.
Telefon: 018-430 40 50 (måndag–fredag kl 10–12, 14–16)
E-post: kundtjanst@varldenidag.se

Annonsavdelningen
E-post: annons@varldenidag.se och motesplatsen@varldenidag.se

Plusgiro: 205306-4
Bankgiro: 5293-0211
Swish: 123 396 94 17

Tryckeri: Pressgrannar i Linköping och Daily Print i Umeå

Powered by Labrador CMS