Debatt

Nej, Niklas Piensoho: Jesus var inte liberal kring skilsmässa och omgifte

Det är både dålig teologi och pastoralt förkastligt när Piensoho undervisar så viktiga saker med så svaga argument inför tusentals människor som ser och hör denna undervisning. Det skriver debattören, teologiprofessorn Anders Gerdmar, om den undervisning som Niklas Piensoho, föreståndare i Filadelfiakyrkan i Stockholm, nyligen gav vid ett bibelstudium om skilsmässa och omgifte. Foto: Axel Pettersson, CC BY-SA 3.0 via Wikipedia Commons (beskuren) och arkiv
Anders Gerdmar Foto: Marcus Lundgren
Det är både dålig teologi och pastoralt förkastligt när Piensoho undervisar så viktiga saker med så svaga argument inför tusentals människor som ser och hör denna undervisning. Det skriver debattören, teologiprofessorn Anders Gerdmar, om den undervisning som Niklas Piensoho, föreståndare i Filadelfiakyrkan i Stockholm, nyligen gav vid ett bibelstudium om skilsmässa och omgifte. Foto: Axel Pettersson, CC BY-SA 3.0 via Wikipedia Commons (beskuren)
Niklas Piensoho Foto: Arkiv

Med sin undervisning öppnar Niklas Piensoho, pastor i Filadelfia Stockholm, dörrar för skilsmässa och omgifte på ett sätt som inte över huvud taget finns täckning för i Nya testamentet och som inte heller är vetenskapligt hållbara. Det skriver professor Anders Gerdmar apropå ett bibelstudium nyligen där Piensoho tog upp dessa frågor.

Publicerad Uppdaterad

Äktenskap och sexualitet är två av de ämnen som just nu dominerar i svensk kristenhet. Frågorna tillhör de svåraste för oss nutidsmänniskor och tveklöst har frikyrkan också skuld i hur man hanterar människor.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS