Vardag

Så slipper du bakteriefest i värmen

Det är viktigt att picknickmaten inte blir för varm.

Rötmånaden infaller i slutet av juli. Men bakterier bryr sig inte om kalendern. Är det varmt så är det.Nu är det dags att vara vaksam på maten så att varken den eller du blir dålig.

Publicerad Senast uppdaterad

Rötmånaden kännetecknas av att det är varmt och lite fuktigt. Det brukar vara årets varmaste månad, men en värmebölja som den vi haft den senaste veckan har samma effekt på bakterier och andra mikroorganismer som kan föröka sig i värmen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS