Debatt

Sverigebönen 6 juni blir extra viktig i tid när vårt land skakas

Träffas och be för vårt land, är uppmaningen från nätverket Sverigebönen även i år. Till skillnad från tidigare är uppmaningen dock att enbart mötas i mindre grupper och gärna utomhus. (Bilden är från en större samling i Jönköping ett tidigare år).
Träffas och be för vårt land, är uppmaningen från nätverket Sverigebönen även i år. Till skillnad från tidigare är uppmaningen dock att enbart mötas i mindre grupper och gärna utomhus. (Bilden är från en större samling i Jönköping ett tidigare år).

Även om man inte får samlas i stora grupper på nationaldagen kan vi mötas som enskilda och i små grupper utomhus, i hem och på bönestationer i våra städer, på berg och höga platser för att söka stadens bästa. Det skriver flera kristna företrädare och manar till uppslutning vid Sverigebönen 6 juni.

Publicerad Uppdaterad

Detta är en opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Låt National-dagen 2020 bli en dag inför Herrens ansikte för allt Guds folk!

Våren 2020 är både lik och olik en vanlig svensk vår. I skogsbackarna står blå och vita sippor och i trädgårdarna lyser krokus i gult och blått, som om Skaparen vill visa att han tänker på Sverige just i denna tid.

Samtidigt är samhället drabbat av en global viruspandemi, vilket inger oro, sorg och förtvivlan i människosjälen. Därför kommer årets nationaldag den 6 juni att ha större betydelse än på mycket länge för Sveriges medborgare i allmänhet och för oss kristna i synnerhet. 

Nationen är i fokus på presskonferenser som avlöser varandra i olika tv-kanaler där svenska flaggor, med det gula korset väl synligt, bildar bakgrund till dem som talar. Man ser också den svenska flaggnålen som ministrarna bär. Korset, som talar om försoning, har kommit i centrum inför svenska folket!

Detta är Guds tid för en folk- och samhällsväckelse i vårt land. Därför ska vi som Guds folk gå ner på våra knän och bekänna våra och folkets synder och omvända oss från felaktiga vägar (2 Krön 7:14). Vi vill tillåta Bibelns ord att rannsaka våra hjärtan så att Andens svärd kan åtskilja det som är köttsligt från det som är andligt. Då kommer Herren att välsigna oss och låta Guds ansiktes ljus lysa över Sverige (Hebr 4:12).

Även om man inte får samlas i stora grupper på nationaldagen kan vi mötas som enskilda och i små grupper utomhus, i hem och på bönestationer i våra städer, på berg och höga platser för att söka stadens bästa.

Varje år har nationaldagen vuxit i antal och platser. Förra året, 2019, förekom bön på 246 platser. I år kommer vi att ha bön via videolänk (Zoom) vid några tillfällen under nationaldagen. Dels med ett uppstartsmöte klockan 9–10 samt 14–16, där man via en länk kan delta i bönen från där man befinner sig. Vi rekommenderar vidare bönevandringar kl 10-14 i varje stad och gärna med sju stationer dit man går i små grupper. Stationerna kan vara vid kommunhus, skola eller platser som symboliserar näringsliv, media, kyrka, familj, kultur och idrott. På dessa platser söker vi stadens bästa i bön.

På kvällen är det sedan direktsändning på tv-kanalerna Himlen TV7 och Vision Sverige klockan 19–22, där olika ledare från Sverigebönen samt vår referensgrupp kommer att leda olika pass inför nådens tron. 

Må våra böner den 6 juni präglas av Andens enhet genom fridens band. Låt oss be att människor som nu skakas om i sin egen trygghet vänder sig till Herren för att finna sin förankring hos honom. Att församlingen får vara ett exempel på hopp, men inte bara som en allmänt positiv attityd utan som en följd av omvändelse och tro. 

Därtill ska vi be att Guds folk tar emot corona som den skakning det faktiskt är, och rannsakar attityder, prioriteringar och verksamheter, så att allt inte bara återgår till det gamla vanliga. Vi ska be att Guds folk tar vara på denna kris som ett tillfälle att söka Herren och förankras i sin personliga relation till Jesus, samtidigt som vi vittnar om vår tro genom de kontakter vi har med grannar och vänner.

Vi ska också be att planerade evangelisationssatsningar ska kunna bli av och att webbaserade Alphakurser används för dels sökare, dels par som vill stärka sina äktenskap.

Vi ber utifrån samhällets sju pelare: kyrkan, familjen, överheten, utbildning, näringslivet, media och kultur, samt sportvärlden.

Bönemöten runt om i landet på nationaldagen kan registreras på www.sverigebönen.se. Där kan du också se på en Sverigekarta alla platser där man ber.

Låt Nationaldagen 2020 bli en dag inför Herrens ansikte för allt Guds folk!

Powered by Labrador CMS