Debatt

Stora risker om Sverige böjer sig för extrem islamism

Sverige borde säga till muslimska länder att vi inför ett förbud mot bränning av religiösa skrifter, om dessa länder å sin sida lovar att sluta förtrycka och stena kvinnor, upphör med att hänga homosexuella och inför religions- och yttrandefrihet, föreslår debattören. På bilden syns ett kvarter i Pakistan efter att en muslimsk mobb attackerat kristna.
Sverige borde säga till muslimska länder att vi inför ett förbud mot bränning av religiösa skrifter, om dessa länder å sin sida lovar att sluta förtrycka och stena kvinnor, upphör med att hänga homosexuella och inför religions- och yttrandefrihet, föreslår debattören. På bilden syns ett kvarter i Pakistan efter att en muslimsk mobb attackerat kristna. Foto: K.M. Chaudary/AP/TT

Jag kan inte klandra islamister för att de följer sin övertygelse, fast jag avskyr deras handlingar och ideologi. Desto mer klandrar jag de vars ansvar det är att slå vakt om fri- och rättigheter i vårt land och skydda landet mot yttre och inre hot, skriver debattören.

Publicerad Uppdaterad

”Hur ska du fira jul?” frågade mig min frisör som är muslim. Vi pratade och han sade att som ny i ett land bör man respektera traditionerna där. Jag reflekterade att han nog tillhör det tysta flertalet muslimer i vårt land. Problemet är att de inte öppet vågar gå emot de extrema islamister som håller dem gisslan. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS