Debatt

KD-ledaren har spårat ur i frågor som berör sexualetik och yttrandefrihet

Debattören är starkt kritisk till Ebba Buschs uppmaning till partiledarna att underteckna ett kontrakt med Sveriges kvinnor för att abortlagstiftningen från 1974 ska stå fast. Foto: Ali Lorestani/TT
Torbjörn Aronson, ordförande för Kristdemokrater för en levande kyrka (KR) Foto: Privat

Rätten till liv liksom yttrandefriheten är värd att försvara och Kristdemokraternas partiledare vill uppenbarligen inte föra den kampen längre. Det skriver Torbjörn Aronson, ordförande för Kristdemokrater för en levande kyrka (KR), apropå Ebba Buschs utspel om abortkontrakt och ”omvändelseterapi”.

Publicerad Uppdaterad

Kristdemokraternas partiledare verkar ha spårat ur i frågor som rör sexualetik och yttrandefrihet. Ebba Buschs förslag om ”abortkontrakt” och ”omvändelseterapi” är tydliga tecken på detta. Ebba Busch vill till varje pris säkra rätten för föräldrar att kunna låta abortera sina ofödda barn före 22:a veckan och dessutom begränsa yttrandefriheten för kristna predikanter.  Huruvida hennes ställningstaganden är förankrade i partiets styrelse är oklart men hennes agerande skadar allvarligt möjligheterna för kristna kyrkor att opinionsbilda och förkunna mot abort och homosexualitet. Alla människor har samma rätt till liv, ofödda som födda, och samma rätt till yttrandefrihet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS