Debatt

I vårt kristna arv finns lösningen på våldet och skjutningarna

Predikanten Laestadius förkunnelse på 1800-talet fick direkt inverkan på kriminaliteten i norra Sverige, påpekar debattören.”Folket vaknade och insåg vart deras destruktiva livsstil förde dem. De vände om. Alla blev inte kristna men de flesta började leva ett nytt och ärbart liv”, skriver han. Foto: Foto: Pressens Bild/TT
Erling Välivaara Foto: Privat

Budskapet under decennier har varit att allt vad kristendomen står för måste bort från vårt samhälle. Det skriver Erling Välivaara, tidigare riksdagsledamot, som menar att den hårda avkristningen är en viktig förklaring till Sveriges stora problem med kriminalitet och skjutningar.

Publicerad Uppdaterad

Skjutningarna i vårt kära Sverige har pågått länge och verkar sprida sig och fortsätta med oförminskad styrka. Det som vi för mer än ett par decennier sedan bara trodde var en lokal företeelse i Malmö och stadsdelen Rosengård visade sig vara ett embryo på något mycket allvarligare. Ungdomskriminaliteten spred sig över landet. En 12-årig flicka söder om Stockholm fick aldrig bli tonåring. En kula från ett ungdomsgäng ändade hennes liv.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS