Nyheter

Vaccinpionjär kritisk till massvaccinering

Vaccinforskaren Robert Malones experiment på 1980-talet var viktiga för utvecklingen av dagens mRNA-vaccin mot covid-19. Han är för vaccin till äldre och riskgrupper men kritisk mot massvaccineringen, eftersom han menar att den triggar virusmutationer. Foto: Steve Helber /TT/AP
Björn Olsen ser varken problem med massvaccinering eller vaccinering av barn. Foto: Pontus Lundahl / TT
Robert Malone. Foto: Steve Helber /TT/AP

Han är positiv till vaccin och är en av pionjärerna bakom utvecklingen av mRNA-vaccinen. Ändå är Robert Malone kritisk till massvaccination och vaccination av barn mot covid-19. ”Överdriven” vaccination leder till att viruset triggas till att mutera, menar han. Infektionsläkaren Björn Olsen tror dock inte att det är vare sig de vaccinerade eller ovaccinerade som driver virusmutationerna.

Publicerad Uppdaterad

Robert Malone är en pionjär inom utvecklingen av den mRNA-teknologi som används i flera vaccin mot covid-19. Han har själv haft covid, är dubbelvaccinerad, har arbetat med vaccinutveckling och är generellt sett för vaccin. Trots detta ägnar han just nu en stor del av sin tid åt att informera om de risker han ser med mRNA-vaccinen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS