Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl.
Matteus 6:20

Världen idag

Disneyläcka visar behovet av skydd mot sexualisering av barn

Ledare · Publicerad 00:00, 19 apr 2022

Rätten att ge sexuell information till barn seglar upp som en laddad fråga runtom i världen. Det kommer som ett brev på posten i en sekulariserad och sjukt sexualiserad västvärld.
Ska skolan och staten ha frihet att påverka barnens syn i frågor som trans och hbtq eller tillkommer den rätten föräldrarna?  Föräldrarna så klart! Det menade en stor majoritet av väljarna när Ungern nyligen folkomröstade om saken. Skola och media ska inte kunna ge barn information om exempelvis könskorrigerande behandling, ansåg ungrarna. Även om folkomröstningen saknar juridisk giltighet tvivlar ingen på regeringens beredskap att gå långt för att värna barn från påverkan i frågor som trans och hbtq. Liknande argument ligger bakom Polens hbtq-fria zoner.

I Florida signerade nyligen guvernören en lag som förbjuder skolor att undervisa om sexuell läggning och könsidentitet upp till tredje klass.  Det har fått mediekoncernen Walt Disney Company att lägga sig i och protestera. VD:n Bob Chapek meddelade att han, i protest mot lagen, donerar fem miljoner dollar till hbtq-arbete. 

Att tongivande krafter inom Disney är överlåtna till uppgiften att indoktrinera barn blev än mer uppenbart sedan ett zoom-möte med Disney-personal nyligen läckt ut. Där säger en personal i nyckelfunktion att företaget har en ”homosexuell agenda”. En annan säger att man regelbundet ”lägger till queerness” i sina barnprogram. Disney har också medvetet tagit bort alla hälsningar som ”mina damer och herrar” liksom ”pojkar och flickor” vid föreställningar i Disneys nöjesparker. Istället har personalen instruerats att säga ”hej allihopa” eller ”hej vänner”.

Att barnens egen tummelplats, Disney, driver sexual-radikal och cynisk aktivism med barnen som insats har lett till starka föräldrareaktioner. I protestmöten utanför Disneys nöjesparker har även modig Disney-personal deltagit och uttryckt förtvivlan över företagets agerande. 
Bland talarna finns flera kristna ledare som – med eld i blicken – kräver att Disney ska respektera barns och familjers rätt att slippa sexuell indoktrinering. I väntan på att Disney backar uppmanar man till bojkott. Över 50 000 har skrivit under namninsamlingen www.parentsfightback.com och en gräsrotsrörelse tar form. Om det räcker för att Disney ska backa från sin nu avslöjade agenda återstår att se.

I Sverige har inflytandet från lobbygrupper som RFSU och RFSL i skolans sexualundervisning kritiserats. Sexualiseringen av barn pågår också ständigt via film och sociala medier. Resultaten förskräcker med övergrepp och trakasserier mellan skolelever.

Var finns protesterna i vårt land? Var finns föräldrarna som är redo att demonstrera utanför skolor, företag, myndigheter och andra ansvariga aktörer och kräva ett slut på otillbörlig påverkan av våra barn. Här finns utrymme för mod, kreativitet och initiativ.

De särintressen som lyckades driva igenom dagens, ovan nämnda, sexualsyn i vårt land gjorde det genom att skrika högt. Och med stor listighet. Det är dags att vanligt folk – de som genomskådat genus-tokerier, farliga trans-experiment och otillbörlig påverkan på våra barn – gör detsamma. 

Även kyrkan kan spela en huvudroll och exemplet från USA skulle kunna inspirera kristna ledare i Sverige. Att vara ”salt i förruttnelsen”, så som Jesus befallde, inkluderar definitivt kampen för att skydda de minsta från sexuell indoktrinering.

Att vara ”salt i förruttnelsen”, så som Jesus befallde, inkluderar definitivt kampen för att skydda de minsta från sexuell indoktrinering.

De hätska angreppen på demokratin måste upphöra

Ledare Nu måste det vara slut med smutskastningen av demokratin! Ett val har genomförts där flertalet... tisdag 27/9 00:10

Första kvinnan att leda Italien

Ledare Nyckfullheten i italiensk politik gör att högerblockets framgångar i söndagens val inte... tisdag 27/9 00:00

Nya rön krävde ett alternativt sätt att förklara evolutionen

Skapelsetro (del 4/8) De flesta sekulariserade nutidsmänniskor anser att evolutionen är någonting fullständigt... tisdag 27/9 00:00

Tillbedjan ändrar atmosfär och förväntan

Bönekrönika ”Men det kommer en tid, och den är redan här, när sanna tillbedjare ska tillbe Fadern i ande och... tisdag 27/9 00:00

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...

Nya rön krävde ett alternativt sätt att förklara evolutionen

Skapelsetro (del 4/8) De flesta sekulariserade nutidsmänniskor anser att evolutionen är någonting fullständigt...
Följ Världen idag i sociala medier