Debatt

Om vi tror på Jesus måste vi också tro på hans bibelsyn

Världen idag 24 juni
Världen idag 24 juni

Att Bibeln i sin helhet och även i detalj är inspirerad av Gud har väl väckelsekristna trott i alla tider, skriver bibellärare Bertil Swärd, som reaktion på Peter Halldorfs syn att bibelfundamentalism var orsaken till fall i Knutby.

Publicerad Uppdaterad

Jag blev förvånad när Peter Halldorf angriper fundamentalistisk bibeltro i sin artikel om Knutby i tidningen Dagen, den 18 juni. Att Bibeln i sin helhet och även i detalj är inspirerad av Gud har väl väckelsekristna trott i alla tider, och även Peter Halldorf, tror jag, åtminstone i tidigare år när han var vanlig pingstpastor?

Om vi tror på Jesus måste vi väl också tro på och följa hans bibeltro? Jag kan inte se annat än att Jesus var helt övertygad om Skriftens gudomliga inspiration, även in i dess minsta detalj (Matt 5:18). I sina svåraste stunder tog han sin tillflykt till bibelordet med sina upprepade ord, ”Det står skrivet” (Matt 4:4–10).

Inför sitt lidande avstår Jesus änglarnas hjälp med motiveringen, ”hur skulle då Skrifterna uppfyllas som säger att det här måste ske?” (Matt 26:54). Vid ett annat tillfälle citerar han Psalm 82 och tillägger, ”och Skriften kan inte upphävas” (Joh 10:35).

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS