Opinion

Klimatlarmen, Antikrist och världsherravälde

Är klimathotet verkligt eller överdrivet? Hur det än är så uppmanar Siewert Öholm till att våga öppna upp debatten i frågan.

Häromveckan presenterades en ny rapport från FN:s så kallade klimatpanel, IPCC. Panelen är en minst sagt skamfilad institution, men gör ändå anspråk på att företräda den samlade och enda sanna forskningen om planetens klimatutveckling. Denna gång höll panelen möte i Yokohama i Japan. Rapporten är på 2 500 sidor, och har dessvärre tagits emot med större vördnad än när Mose fick stentavlorna på sin tid. Dokumentet(en) från IPCC behandlas mer eller mindre som gudomliga urkunder vars syften är att profetera om kaos. Normala vetenskapliga prövningsmetoder och diskussioner negligeras eller bannlyses.  I stället kräver man att politiker ska fatta beslut utifrån direkta spekulationer och hypoteser. Detta är en hårdragen analys av IPCC:s verksamhet och motiv. De som gör den typen av analyser avfärdas bryskt som ”klimatförnekare” och oseriösa.
Journalister, även kunniga sådana, har nu under flera år spelat med i IPCC:s alarmretorik. Svensk journalistik tycks vara unikt följsam när det gäller alarm-anpassning. Rubrikerna efter den senaste rapporten var entydiga OCH(!) ensidiga:
DN: Delar av jorden obeboelig vid fyra graders ökning.
SvD: Klimathotet förvärras
ETC: IPCC:s klimatrapport varnar för katastrof
SR Vetenskapsradion: … stigande hav, smältande glaciärer, värmeböljor, torka…

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS