Västerås

Privatpersoner missionerar genom julpåsar i motionsspår

Råbyskogen Västerås
I Råbyskogen i Västerås har tre privatpersoner tagit ett initiativ för att sprida julens budskap.

”God jul till speciellt dig från Jesus.” De orden möter besökare i motionsspåret i Råbyskogen i Västerås inför julen, där tre privatpersoner tagit initiativ till en evangelisationssatsning i det lilla formatet.

De som rör sig i Råbyskogen i Västerås har tidigare mötts av några klädda granar med kulor och glitter under juletid. Men tre privatpersoner har nu sett till att förgylla motionsspåret även med budskapet om Jesus.

– Vi tyckte att det här var ett lite annorlunda sätt att få ut julbudskapet på, säger EwyMaria Berglund, som tillsammans med Kerstin Stenlund och Rosina Andersson ligger bakom initiativet.

Vid det elbelysta motionsspåret har de satt upp en liten ljusslinga och hängt upp små julpåsar där besökarna möts av texten ”Varsågod, ta en julpåse!” och orden ”Jesus Guds son kom som ett barn en första gång. Han kommer en andra gång som en mäktig konung” följt av ett nummer till en lokal pastor. 

I de små påsarna finns sedan en liten polkagriskäpp, och en juletikett med texten ”God jul speciellt till dig”.

– Det går ut på att få folk att lära känna Jesus, det är absolut det som är meningen, säger EwyMaria, som hoppas att skylten, slingan och de små julpåsarna ska bli en positiv överraskning för de som rör sig längs motionsspåret.

Det går ut på att få folk att lära känna Jesus.

EwyMaria Berglund

Påsarna sattes upp den 10 december, och EwyMaria och hennes väninnor uppskattar att ett tiotal påsar hittills har delats ut. Men siffran i sig är inte det viktigaste.

– Det viktiga är att det är en idé och ett tips som vem som helst kan göra i sin lilla skog. Jag tror att det kan bli fler som gör det här.

Vad hon vet har ingen hittills ringt upp pastorns nummer som står på skylten, men än finns tid kvar.

– Kanske kommer det en del kring jul och plockar med sig påsar, när det blir lite mer känt. Sedan plockar vi ner påsarna efter annandag jul.

Redan nu finns planer på att återkomma med liknande initiativ framöver, avslöjar EwyMaria.

– Vi kommer göra om det igen, eventuellt inför påsken, berättar hon.

De små påsarna innehåller ett litet julkort med en hälsning och en polkagriskäpp.
Powered by Labrador CMS