Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Jesuskampanj intog våldsstäder i USA

Lovsång steg och ett 100-tal personer lät döpa sig vid de möten som hölls på lördagen på den plats i Portland där BLM-aktivister nyligen brände biblar.

”Mina barn bevittnade historia. De såg hundratals bli radikalt räddade och hundratals som sprang ned till sjön för att låta döpa sig”, skriver initiativtagaren till mötet, lovsångsledaren Sean Feucht på sin Facebooksida.

Nyheter · Publicerad 14:36, 10 aug 2020

Våldet har på senare tid eskalerat i de amerikanska städerna Portland och Seattle och i förra veckan rapporterade Världen idag om hur BLM-aktivister brände biblar och den amerikanska flaggan i Portland. Men på lördagen stördes våldet av tusentals kristna som lovprisade och förkunnade namnet Jesus. På kvällen predikade lovsångsledaren Sean Feucht och han uppger för TV-kanalen Fox News att fler än 4 000 människor var på plats och deltog i arrangemanget som kallats ”uppror till väckelse”. Vid samlingen ska ett hundratal personer ha gensvarat på en inbjudan till dop.

Under söndagen fortsatte kampanjen i ännu en våldsdrabbad stad, Seattle. Sean Feucht berättar om det motstånd som mötte evangelisterna. Vid något tillfälle ska ett 30-tal livvakter ha behövt skydda Feucht och musikerna från att angripas av våldsverkare. Knivbeväpnade upploppsmakare skrek bland annat ut sitt hat mot lokala svarta pastorer och människor tillhörande en sekt ropade på satan.

”De skrek och förbannade min fru och mina barn hela natten lång. Det var helt galet på många sätt, men vi klarade oss levande från lejonets lya”, skriver Sean Feucht som även delat flera videoklipp från platsen på sin Facebooksida.

Även efter söndagens samling i Seattle kommer rapporter om att många människor ska ha fått personliga möten med Jesus.

”Jag kan dela goda nyheter, vi har sett mirakler, helanden och dop. Ingenting är för svårt för vår Gud”, skriver Sean Feucht.

Den 14 juli rapporterade Världen idag om att människor upprörts av myndigheters beslut om förbud mot sång i kyrkor i den amerikanska delstaten Kalifornien. Förbudet gav dock inget stopp för lovsång till Jesus. I stället samlades tusentals människor vid Huntington Beach för att delta i lovsången.

Evangelisationskampanjen kommer nu att dra vidare till fler amerikanska städer.

”Det här känns som början på något väldigt stort. JESUS!”, skriver Sean Feucht.

De skrek och förbannade min fru och mina barn hela natten lång. Det var helt galet på många sätt, men vi klarade oss levande från lejonets lya.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...