Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Florida reagerar på Ben & Jerry's Israelbojkott

Florida reagerar – och agerar – mot glassföretaget Ben & Jerry's ovilja att sälja glass i Judeen och Samarien, som de menar är ”ockuperat palestinskt territorium”.

Den amerikanska delstaten meddelar att de kommer att dra in statliga medel till glassjätten om de inte omprövar sin inställning till Israel, rapporterar CBN News.

Nyheter · Publicerad 07:00, 7 aug 2021

Världen idag rapporterade nyligen att företaget Ben & Jerry's avser att sluta sälja sin glass i Judeen och Samarien samt i östra Jerusalem. 

”Vi anser att det strider mot våra värderingar att Ben & Jerry's glass säljs i ockuperat palestinskt territorium”, skrev företaget i ett pressmeddelande, och tillade att de kommer att fortsätta sälja glass i övriga Israel.

Nu riktar den amerikanska delstaten Florida kritik mot Ben & Jerry's och dess moderbolag, Unilever. Såvida inte Ben & Jerry's inom 90 dagar ändrar sin inställning till Israel kommer Florida inte att investera i eller ingå kontrakt med vare sig Unilever eller något av dess dotterbolag, där Ben & Jerry's ingår.

”Enligt lag och princip kommer Florida inte att tolerera diskriminering av staten Israel eller det israeliska folket”, säger Floridas guvernör, Ron DeSantis, i ett pressmeddelande.

CBN News rapporterar att Unilever nu placeras på listan över de bolag som granskas med anledning av bojkott mot Israel.

– Florida kommer att försvara sitt starka förhållande till den judiska staten. Jag kommer inte att vara stilla när företagsideologer försöker bojkotta vår allierade, Israel, menar guvernören.

Flera höga politiker och tjänstemän i Israel har reagerat över Ben & Jerry's agerande. Utrikesminister Yair Lapid talar om att glassföretaget ”odlat antisemitism”, medan president Isaac Herzog benämner bojkotten som ”en form av terrorism”, skriver tidningen Times of Israel.

Ben & Jerry's moderbolag, Unilever, gjorde nyligen ett uttalande där man försäkrade ”fullt engagemang” i affärerna med Israel samt poängterade att man ger sysselsättning åt fler än 2 000 människor i landet.

Jag kommer inte att vara stilla när företagsideologer försöker bojkotta vår allierade, Israel.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10