Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Ben & Jerry's startar bojkott mot Israel

Glassföretaget Ben & Jerry's slutar att sälja glass i palestinska områden som anses vara ockuperade i Israel, rapporterar CNN.

Enligt företaget överensstämmer inte verksamheten där med Ben & Jerry's värderingar.

Nyheter · Publicerad 06:00, 22 jul 2021

Bolaget har varit verksamt i Israel sedan 1987, men har fått kritik för att göra affärer i de områden i Judeen och Samarien som betecknas som ockuperade. Israel har inte oväntat reagerat på händelsen:

”Er glass är inte i vår smak. Vi kommer att klara oss utan er”, skriver inrikesminister Ayelet Shaked på Twitter med anledning av Ben & Jerry's beslut.

Israel varnar också livsmedelsjätten Unilever, som äger Ben & Jerry's, för ”allvarliga konsekvenser”.

Landets USA-ambassadör Gilad Erdan har tagit upp Ben & Jerry's beslut i ett brev skickat till 35 guvernörer i delstater som lagstiftat mot att bojkotta Israel.

Även den tidigare premiärministern, Benjamin Netanyahu, har kommenterat händelsen på Twitter.

”Nu vet vi israeler vilken glass vi inte ska äta”, skriver Netanyahu.

EU vill se märkning av AI-material

AI. En särskild märkning bör införas för AI-skapat material, anser EU-kommissionen i nya förslag. – Jag... tisdag 6/6 22:00

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00