Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Ben & Jerry's startar bojkott mot Israel

Glassföretaget Ben & Jerry's slutar att sälja glass i palestinska områden som anses vara ockuperade i Israel, rapporterar CNN.

Enligt företaget överensstämmer inte verksamheten där med Ben & Jerry's värderingar.

Nyheter · Publicerad 06:00, 22 jul 2021

Bolaget har varit verksamt i Israel sedan 1987, men har fått kritik för att göra affärer i de områden i Judeen och Samarien som betecknas som ockuperade. Israel har inte oväntat reagerat på händelsen:

”Er glass är inte i vår smak. Vi kommer att klara oss utan er”, skriver inrikesminister Ayelet Shaked på Twitter med anledning av Ben & Jerry's beslut.

Israel varnar också livsmedelsjätten Unilever, som äger Ben & Jerry's, för ”allvarliga konsekvenser”.

Landets USA-ambassadör Gilad Erdan har tagit upp Ben & Jerry's beslut i ett brev skickat till 35 guvernörer i delstater som lagstiftat mot att bojkotta Israel.

Även den tidigare premiärministern, Benjamin Netanyahu, har kommenterat händelsen på Twitter.

”Nu vet vi israeler vilken glass vi inte ska äta”, skriver Netanyahu.

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40