Vardag

Så slipper du dålig mat under rötmånaden

Mjölk är en av produkterna som är extra känslig under sommaren.

Vid den här tiden på året, under den så kallade rötmånaden, är det lätt att matvaror riskerar att snabbt bli ofräscha.Det här ska du tänka på för att undvika att maten blir dålig i förtid – och i värsta fall orsakar matförgiftning.

Publicerad Senast uppdaterad

Höga temperaturer och fuktig luft – då trivs mögel och bakterier som bäst. Det har att göra med den biologiska processen, som går snabbare när det är varmt.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS