Vardag

Så hanterar du maten under rötmånaden

Under rötmånaden riskerar livsmedel att bli dåliga snabbare.

Regnigt och fuktigt väder kan vara skäl till att hålla extra koll på dina livsmedel under rötmånaden, för att undvika att bli matförgiftad.

Publicerad Uppdaterad

Rötmånad är ett begrepp med historiska rötter som infaller under sommarmånaderna när det är varmt och fuktigt. Livsmedel löper då högre risk att härskna, mögla eller utsättas för bakterieangrepp.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS