Vardag

Här är årets julklapp – en klassiker

”Årets julklapp är en gåva som förenar och skapar samhörighet för svenska folket”, enligt motiveringen.

Årets julklapp är ett sällskapsspel. Klappen blir ett tillfälle att koppla bort krig och ekonomisk oro tillsammans med nära och kära, enligt företaget Hui Research.

Publicerad Uppdaterad

Minns du videokameran, ljudboken, robotdammsugaren eller förra årets hemstickade plagg?

För trettiosjätte året i rad presenterar analysföretaget Hui Research årets julklapp.

Sällskapsspel är egentligen en klassisk julgåva men som återupptäckts av nya generationer, enligt vd:n Emma Hernell. En brädspelsboom är här för att stanna, uppdriven av tv-serier som Queens Gambit och Stranger things, menar hon.

– Vi ser att klassiska spel fortsätter att väcka intresse och ha en hög efterfrågan. Men det sker innovationer inom den här branschen hela tiden, säger Emma Hernell.

Det är också en tillflyktsort för den som för en stund vill koppla bort en värld bestående av krig, konflikter och ekonomisk oro.

Familjen Backman Thoor i Tullinge (Peter, Jesephine, Madeleine och Cecilia) spelar sällskapsspelet Wapi vid köksbordet.

Motiveringen till årets julklapp 2023 är: ”Att samlas med nära och kära och få en välbehövlig paus från verkligheten är något vi söker oss till i svåra tider. Samtidigt växer ny teknik fram som förnyar en traditionell produktkategori. Årets julklapp är en gåva som förenar och skapar samhörighet för svenska folket.”

Powered by Labrador CMS