Vardag

Forskare kräver skärpta regler för skräpmat

Gott och lätt att äta men sällan näringsrikt. Reklam och tillgänglighet gör att mat som ofta är för söt, salt och fet för vårt bästa säljs i massor. Arkivbild.

Vår kost består i allt högre grad av livsmedel som klassas som ultra­processad. Nu kräver forskare att besluts­fattare agerar.

Publicerad Senast uppdaterad

Nu angriper ett internationellt forskarlag både företag och politiker i en serie med tre studier om människors förändrade kostmönster.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS