Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Hur ska vi kristna förhålla oss till samhället?

Hur kan och bör relationen mellan kristen tro och samhälle utformas i dag? En bra utgångspunkt för diskussionen finns i H Richard Niebuhrs klassiska bok Christ and Culture från 1951, skriver Torbjörn Aronson.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 30 okt 2020

Relationen mellan kristen tro och samhälle har alltid varit aktuell och brännande. De senaste tjugo åren har sett stora förändringar när det gäller kristendomens förhållande till kultur och samhälle i Sverige, Europa och Amerika. Förändringarna aktualiserar både nya och gamla frågeställningar.

I den här artikelserien presenteras fem klassiska modeller för hur kristna sett på detta genom historien. I denna artikel introduceras modellerna och i en avslutande artikel ska sedan en diskussion föras om vilken modell som kan vara relevant för de kristnas situation i Sverige i dag.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Kyrkor i Europa tar strid för mötesfrihet

Corona. Kristna runt om i Europa förbereder sig för ett julfirande utifrån olika förutsättningar. I... fredag 4/12 08:00
E-tidning
Senaste magasinen