Opinion

Jordan Peterson och hans provocerande fakta om kön

Den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B Peterson turnerar just nu världen runt och talar om sin bok '12 livsregler: ett motgift mot kaos'.
Den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B Peterson turnerar just nu världen runt och talar om sin bok "12 livsregler: ett motgift mot kaos".
Publicerad Uppdaterad

Den välkände psykologiprofessorn Jordan Peterson hade knappt satt fötterna på skandinavisk mark förrän han slaktade minst två heliga folkhems-kor. På bästa sändningstid dessutom. Det populära programmet Skavlan var skådeplatsen för dramat.

Allt hade varit så finstämt och trevligt fram till dess. Centerns partiledare Annie Lööf var på besök och fick trevliga frågor om både ditten och datten. Om livets utmaningar och segrar, både som partiledare och i det privata. Det hela kokade slutligen ner till en av tv-historiens mest ledande frågor från Skavlan. ”Det är konstigt att Sverige inte har haft någon kvinnlig statsminister. Vem skulle det kunna bli?”

Ödmjukheten – äkta eller falsk – förbjöd Annie Lööf från att lansera sig själv som statsministerkandidat. Men att Sverige behövde en kvinnlig statsminister var hon däremot helt övertygad om. Och så fick hon förstås god hjälp med lanseringen från redaktionen på den svenska statstelevisionen. I introt konstaterades att hon nu hade högst förtroende bland partiledarna. Skavlan frågade sig retoriskt om Lööf möjligen kunde vara den statsminister som väntade i kulisserna. Ingen kunde ta miste på vilken bild som skulle målas för tittarnas inre.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS