Opinion

Därför terrorstämplade Israel sex så kallade ”humanitära” organisationer

Inte nog med att PFLP är en avskyvärd terrororganisation, den är dessutom den näst största fraktionen (av 11) i paraplyorganisationen PLO, efter Fatahpartiet. Fatahpartiet (svenska socialdemokraternas systerparti) är det parti som i dag styr Judéen och Samarien.
Inte nog med att PFLP är en avskyvärd terrororganisation, den är dessutom den näst största fraktionen (av 11) i paraplyorganisationen PLO, efter Fatahpartiet. Fatahpartiet (svenska socialdemokraternas systerparti) är det parti som i dag styr Judéen och Samarien.
Publicerad Uppdaterad

Vad som egentligen händer är dock att de godtrogna och naiva skänker pengar till terror – direkt.

Christina Toleando-Åsbrink

I oktober terrorstämplade Israel sex humanitära icke-statliga organisationer, så kallade NGO:s. Beslutet togs efter ett gediget undersökningsarbete av den israeliska säkerhetstjänsten, Shin Bet. Världen väntade dock inte med sina fördömanden, som var hårda och anklagande. Sverige var självklart ett av de länder som skanderade ut sin ilska. Det som saknades i alla dessa fördömanden var dock det faktum att de sex NOG:s faktiskt har länkar till PFLP, organisationen som på svenska heter Folkfronten för Palestinas Befrielse.

De sex humanitära organisationerna som terrorstämplades var:

• Defense for Children International-Palestine (DCI-P)
• Union of Agricultural Work Committees
• Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC)
• Al-Haq
• Addameer
• Bisan
• En sjunde liknande organisation – Health Workers Committee (HWC) – terrorstämplades redan i januari år 2020.

Så varför terrorstämpla humanitära organisationer med så fina mål som att hjälpa de palestinska barnen, jordbruket, de palestinska kvinnorna och så vidare? Jo, därför att de har samröre med PFLP, och i praktiken är dessa humanitära organisationer en del av hela PFLP:s nätverk, antingen genom att de skapats direkt av PFLP, eller genom att organisationens ledning är medlemmar av PFLP. På detta sätt gömmer sig PFLP bakom en dimridå av humanitära NGO:s, med fina och nobla namn som lurar naiva och godtrogna västerlänningar att skänka pengar i massor. Vad som egentligen händer är dock att de godtrogna och naiva skänker pengar till terror – direkt.

Vad, och vilka är då PFLP, och varför är samröre med dem illegalt?

Jo, därför att PFLP är den palestinska terrororganisationen som stod för de flesta flygplanskapningar som drabbade världen under 1960- och 1970-talen, gisslantagande, mördandet av skolbarn – både i skolbussar och på skolor, samt en aldrig sinande ström av terrordåd med död och förödelse sedan dess. Förutom att PFLP är en riktig mordapparat, har den också som målsättning att utplåna staten Israel. Alltså, ingen två-statslösning, ingen emiratmodell-lösning, eller någon annan form av fredslösning – utan utplåning.

Exempel på PFLP:s dåd är bland annat raketattacker från Gaza i maj 2021, attacker i gamla stan i Jerusalem, mordet på Rina Shnerb , och de bestialiska morden på familjen Fogel, där två föräldrar och tre av deras barn (11 år, 4 år, 4 månader) en natt knivhöggs till döds i sina sängar. Bebisen fick huvudet avskuret. Morden begicks av två tonåringar, 18 och 17 år gamla. Samtliga dåd hyllas stolt som hjältedåd av PFLP (och andra).

Men inte nog med att PFLP är en avskyvärd terrororganisation, den är dessutom den näst största fraktionen (av 11) i paraplyorganisationen PLO, efter Fatahpartiet. Fatahpartiet (svenska socialdemokraternas systerparti) är det parti som i dag styr Judéen och Samarien, och PFLP är alltså nummer två i rangordningen. Fundera på det.

Att ovan nämnda sex organisationer har samröre med PFLP är i dag bevisat, och ett faktum. Genom dessa organisationer har PFLP haft möjlighet att skapa och sprida politiskt stöd för sin mordiska sak, har haft en plattform för värvning av nya medlemmar, samt en stadig tillgång till kontanter, som bokstavligen flyter in från Väst.

Resultatet av Israels terrorstämpling har lett till att EU, och flera EU-länder, påbörjat en utredning för att få stopp på den finansiella floden till denna förgiftade källa, som bland annat går under namnet PFLP. Nu återstår bara att se hur Sverige ställer sig i saken ­ förutom på bakbenen då Israel deklarerade terrorstämplingen i oktober.

Powered by Labrador CMS