På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Youtube portar Donald Trump på obestämd tid

Donald Trump är inte välkommen tillbaka till Youtube. En vecka efter att Trumps avstängning förlängts meddelar nu den Googleägda videoplattformen att expresidenten portas på obestämd tid.

Nyheter · Publicerad 21:00, 29 jan 2021

– Mot bakgrund av oro för fortsatt våldspotential kommer Donald Trumps kanal att förbli avstängd, säger en talesperson till amerikanska nättidningen Politico.

Dessutom meddelar Youtube att den stoppar möjligheten för Trumps advokat Rudy Giuliani att tjäna pengar på sina videoklipp.

Trump stängdes av från flera sociala medier, bland andra Twitter, Facebook och Instagram, efter anklagelser om att han eldat på de anhängare som stormade USA:s kongressbyggnad den 6 januari.

Trumps Youtube-kanal hade knappt tre miljoner följare.

It-jättarnas agerande har mött kritik från flera håll. Bland annat har Tysklands förbundskansler Angela Merkel kritiserat tilltaget.

– Den grundläggande rättigheten till yttrande- och åsiktsfrihet är av fundamental betydelse, och den kan inskränkas, men genom lagar och det ramverk som som bestämts av lagstiftare – inte av chefer på sociala medieplattformar, sade Merkels talesperson Steffen Seibert och hänvisar till förbundskanslern, rapporterar Aftonbladet.

Svenska Dagbladet rapporterade om att Twitter rasade på börsen efter den permanenta avstängningen av USA:s president Donald Trump.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier