Nyheter

Varför så tyst när tusentals läkare varnar för boosterdoser?

Även om Läkaruppropets stora pandemikonferens gav utrymme för synsätt som går emot expertmyndigheternas är det märkligt att medierna inte rapporterar om den. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.– Det spär på konspirationsteorierna, säger han.

Publicerad Uppdaterad

Världen idag har som ett av få svenska medier rapporterat om Läkaruppropets internationella pandemikonferens som ägde rum i Stockholm nyligen. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter uttrycker Sven Almkvist kritik mot att det varit så tyst kring konferensen i andra medier.

– Är det en konferens med tretton ufo-entusiaster i Tidaholm kanske man inte skriver om det. [Men] det här verkar vara en stor konferens med över tusen deltagare, säger Almkvist.

Han påpekar vidare att en av huvudtalarna på konferensen – Robert Malone som var med och tog fram mRNA-tekniken – har 17 000 läkare och medicinska experter bakom sig när han kräver att massvaccinationen upphör.  

Sven Almkvist anser att medierna borde lyfta fram de argument som lyftes fram på konferensen ­– oavsett vad man tycker om dem – och låta andra experter bemöta dem.

Tystnaden riskerar att ge oönskad effekt genom att spä på konspirationsteorier, menar han.

– Folk undrar ”Varför fick inte vi reda på detta?”, säger han.

Det andra ämnet som diskuteras i programmet är en tittarfråga om huruvida man kan vara muslim och medlem i Svenska kyrkan. Bakgrunden till frågan är att Centerpartiets nya partiledare Muharrem Demirok beskriver sig som ”kulturell muslim” och samtidigt är medlem i Svenska kyrkan.

Den sista frågan som tas upp är en teologisk fråga och handlar om huruvida det pågår en kamp mellan onda och goda makter som kan påverka ifall vi får bönesvar. Resonemanget bygger på kapitel 10 i bibelboken Daniel där det beskrivs hur en ängel blir förhindrad av ”fursten över Persiens rike” och inte kommer med ett budskap till Daniel förrän Daniel har fastat i 21 dagar.

– Faktum är att det pågår ett krig, ett världskrig, mellan mörkrets välde och det ljusa väldet, säger Sven Almkvist.

Han menar att vi behöver vara uthålliga i våra böner för att få se det goda segra.

– I Bibelns världsbild är det inte ”snabbmat” som gäller, utan långa processer. Men om vi följer dem så kommer det ge stora välsignelser och stora bönesvar, säger han.  

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS