Profetiskt budskap

Två olika profetior: Väckelse kommer starta i Sverige

Människor i Sverige kommer börja vända sig till Gud, enligt två olika profetior.

En världsvid väckelse med häpnadsväckande mirakler kommer att bryta fram i Skandinavien, med början i Sverige. Det är budskapet i en profetia till en afrikansk pastor som nu sprids i sociala medier. I ett annat profetiskt budskap, från USA, talas det samtidigt om väckelse i Sverige.

– Jag tror inte att vi bara kan avfärda sådana ord, men vi behöver förstå att det finns ett allvar i det också, säger Johnny Foglander.

Publicerad Uppdaterad

Walter Epie är pastor i Christ Dominion Power Ministries International i Kamerun. I en video på Youtube redogör han för en profetia som han säger sig ha fått från Gud i början av februari. När Epie var i bön ska ”mäktiga änglar” ha visat honom vad som kommer att hända med olika nationer i världen.

– Ängeln skrev ner: ”Detta är vad som kommer att hända med de skandinaviska länderna.” Jag hade aldrig hört ordet Skandinavien förut, säger han i videon.

För att ta reda på vilka länder som ingår i Skandinavien sökte Walter Epie på internet och hittade Sverige, Danmark, Norge och Åland. Med början i Sverige kommer det enligt profetian att bli ”en tornado av väckelse” med oerhörda mirakler, tecken och under, större än man någonsin sett under tidigare väckelseskeenden.

– En världsvid väckelse kommer att bryta fram från de här länderna, säger den afrikanske pastorn.

– Det har aldrig hänt tidigare i världshistorien. En orkan, till och med en explosion, nästan som en katastrof.

Det har aldrig hänt tidigare i världshistorien.

Walter Epie

Han fortsätter att tala om sin vision från Gud, där han ska ha sett sjuka människor stå i kö på gatorna för att få förbön av kristna som Gud redan har utvalt för dessa speciella uppdrag. Epie uppger att det omvälvande skeendet kommer att starta inom en kort tid och sprida sig till de övriga nordiska länderna, vidare till resten av Europa och andra världsdelar.

När han frågade Gud hur detta kommer att ske ska han ha fått svaret att ”Sverige kommer att lyfta upp baneret (flaggan med korset) för väckelsen”. Över 200 änglar har blivit utsända och omger nu de skandinaviska länderna, enligt Walter Epie.

Walter Epie, pastor från Kamerun, talar om sin profetiska syn om Skandinavien och Sverige i en video.

Det är församlingen Kingdom Chapel i Motala som har översatt och lagt ut videon med profetian på Youtube. I en annan video berättar en av församlingens pastorer, Arrey Atem, om bakgrunden. Han säger att han känner Walter Epie sedan länge och har förtroende för honom.

Det var till Arrey Atem som Walter Epie först ringde för att berätta om sin syn. Atem började gråta när han hörde budskapet, eftersom han kände sig trött efter att länge ha längtat och bett till Gud om väckelse. Det var också han som uppmuntrade Epie att spela in videon.

Ytterligare en profetia om Sverige kommer från Serge Da Rosa, ledare för Urban Eden Community i USA. I en video på Youtube berättar han om en dröm han fick för två år sedan och som han nu upplevde att det var dags att dela.

– Det jag ser är att det kommer att bli en väckelse som startar med de nedtryckta och de fattiga i Sverige. Och den kommer att starta i norra Sverige och svepa rakt igenom nationen, säger Da Rosa i videon.

Han fortsätter tala om att väckelsen kommer att mötas av mycket motstånd från ”det religiösa systemet”, som försöker behålla kontrollen genom kontroll, manipulation och lögner.

– Herren säger: ”Sverige, jag sänder er stort hopp. Gå vidare, jag har gett er ett uppdrag och jag kommer att leda er och koppla er samman.”

Tecken, under och mirakler ska enligt Da Rosa vara en del av denna väckelse. Många av de som avvisar skeendet kommer enligt profetian att vända om när de ser Guds godhet i det som händer.

– Alla världens nationer ska säga: ”Se vad som händer med Sverige. Vad är det som pågår?”, säger Serge Da Rosa.

Världen idag ringer upp böneledare Johnny Foglander för att höra vad han anser om de två profetiorna om Sverige. Han svarar att alla sådana budskap måste prövas, men att de är uppmuntrande för dem som är engagerade i bön och en signal om att fortsätta ropa till Gud.

Dessa profetiska budskap är enligt Foglander samstämmiga med tidigare tilltal om väckelser i Sverige, exempelvis den profetia som Birger Skoglund fick av en man i Jordanien. Mannen talade i tungor på svenska om en väckelse från Smygehuk till Treriksröset och från Göteborg till Stockholm.

– Däremot har jag aldrig hört någon uttala det så enormt massivt som brodern från Kamerun gjorde. Jag tror inte att vi bara kan avfärda sådana ord, men vi behöver förstå att det finns ett allvar i det också, säger Johnny Foglander.

Han förklarar att väckelseskeenden alltid börjar med att församlingen ödmjukar sig och bekänner sin andliga fattigdom. Dessutom har alla större väckelser skett i någon form av nödsituation.

– Jag kan tänka mig att Gud verkligen planerar något som svar på bön, men då innebär det samtidigt att vi kan komma in i större nödtider än vad vår generation hittills har sett.

Johnny Foglander tror inte att någon stor väckelse kommer att drabba landet så länge kristenheten i Sverige bara fortsätter med ”ett halvhjärtat engagemang innanför kyrkväggarna”. Väckelse är heller inte bara enkelt och fantastiskt, påpekar han.

– Jag tror att vi behöver omvända oss, omvärdera det vi håller på med och ge upp mycket av det vi är vana vid.

Det är utifrån en uppgörelse med Gud på det djupt personliga planet som väckelse kan födas, men sedan kan saker hända väldigt snabbt, menar Foglander.

Han påminner om att mycket av det som Gud velat göra i Sverige tidigare har begränsats och stoppats av kristna ledare. Men han drivs av ett hopp om att få se en bredd inom kristenheten ödmjuka sig, ta emot och omfamna det Gud gör.

Powered by Labrador CMS