Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Tusentals bad för abortkritisk domare

Över 35 000 personer uppges ha samlats under söndagens bön- och lovsångsmanifestation på National Mall i Washington. Under mötet, som var en del av Sean Feuchts lovsångsturné, bad man utanför Högsta domstolen där Trumps abortkritiska domarkandidat blev invald dagen därpå.

Nyheter · Publicerad 10:30, 28 okt 2020

Let Us Worships turné nådde på söndagen Washington, där över 35 000 människor ska ha samlats till bön för väckelse i USA, en vecka innan presidentvalet. Det rapporterar bland andra Christian Headlines.

Manifestationen startade framför Högsta domstolen, med bön för Donald Trumps abortkritiska domarkandidat, Amy Coney Barrett, som blev invald av senaten dagen därpå.

Charles Karaku från International Outreach Church var en av dem som bad. Han sörjde över alla de aborter som ägt rum sedan domslutet Roe mot Wade 1973, som gör att delstater har svårt att införa restriktiva abortlagar.

”När vi bad på trappstegen till Högsta domstolen kändes det som om vi stod på den amerikanska dalen av torra ben. Den är full av 62 000 000 torra ben av en nation av aborterade bebisar”, skriver predikanten på Facebook.

Karaku noterar att det stora antalet aborter motsvarar ungefär hela Frankrikes eller Italiens befolkning. Han menar att USA står vid ett vägskäl och att det är dags att få se Högsta domstolen upphäva Roe mot Wade.

”Vi måste riva ner alla dessa altaren åt guden Molok som kräver människooffer. Vi måste stoppa finansieringen och stänga ner abortkvarnarna som är spridda över hela USA. Vi måste flytta på och byta ut alla de politiker och politiska partier som ger legitimitet åt aborter i vårt land”, fortsatte Karaku.

Senare under kvällen blev han utsatt för en attack utförd av en satanist som hällde blod över honom.

De församlade bad också framför den så kallade presidenternas kyrka och framför Lincolnmonumentet, innan de förflyttade sig till National Mall.

Den välkände pastorn Jentezen Franklin var en av talarna under eventet.

”Jag skäms inte för att säga att jag blev djupt berörd av den här upplevelsen. Tillbedjan, den fantastiska Kristi kropp i tusental som stod och bad för vår nation. (Och ja, jag hade på mig en ansiktsmask.)”, skriver han på Twitter.

Den republikanske senatorn Josh Hawley bad att det amerikanska folket skulle få uppleva Jesu kärlek.

– De behöver det hopp och den glädje som vi har, sade han.

Hawley uppmanade också de troende att be för domare Barrett.

Samlingen avslutades med att Sean Feucht sjöng ”Our God reigns” (Vår Gud regerar) och inbjöd nya i tron att stanna kvar för att bli döpta.

På nyårsafton kommer Let Us Worship att ha en speciell samling på platsen där pingstväckelsen startade 1906, på Azusa Street i Los Angeles.

När vi bad på trappstegen till Högsta domstolen kändes det som om vi stod på den amerikanska dalen av torra ben. Den är full av 62 000 000 torra ben av en nation av aborterade bebisar.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Regeringskris nära i Israel – ytterligare ett val kan vänta

Tvist. Framtiden ser alltmer oviss ut för Israels bräckliga regeringsbygge. Premiärminister Benjamin... lördag 5/12 07:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...