Nyheter

Tusen kvinnor ville peppas på kristet event

Omkring tusen kvinnor tog del av inspirerande undervisning inför det nya året under tredagarseventet med The Perfect Peace Sisters Collective. Foto: Privat
Omkring tusen kvinnor tog del av inspirerande undervisning inför det nya året under tredagarseventet med The Perfect Peace Sisters Collective. Foto: Privat
Entreprenören Emmeli Ahlander var initiativtagare till helgens e-event. Foto: Privat
Entreprenören Emmeli Ahlander var initiativtagare till helgens e-event. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Omkring 1 000 kvinnor deltog i helgens digitala kvinnokonferens ”Det finns ingen gräns”. Responsen var över förväntan för initiativtagaren Emmeli Ahlander, trots att hon tidigare hade uttalat en förhoppning om 1 000 deltagare. – Det blev så mycket större än jag någonsin tänkt eller drömt, säger hon.

Publicerad Uppdaterad

Jag ville göra något Jesusfokuserat, om vem vi är i Jesus och vilka han säger att vi är.

Emmeli Ahlander

Helgens digitala kvinnoevent ”Det finns ingen gräns”, där Världen idag var medarrangör, var tänkt som en nystart med Gud inför 2021. Företagaren Emmeli Ahlanders vision för eventet har varit att inspirera och utmana kvinnor att inta sin plats i Guds plan, komma i funktion och blomstra i sina gåvor.

– I världen och inom nyandligheten handlar det ofta om att förverkliga sig själv. Jag ville göra något Jesusfokuserat, om vem vi är i Jesus och vilka han säger att vi är. I stället för att stressa och vara överallt behöver vi sätta oss ner vid hans fötter och ta tid för det som är viktigt, säger hon.

Konferensen hade sin grund i nätverket The Perfect Peace Sisters Collective och omkring tusen personer gensvarade på inbjudan, vilket var över förväntan.

– Jag hintade om eventet i en intervju med en lokal nyhetsapp här i Sävsjö och sade att jag hoppades att det skulle bli tusen deltagare. Att det faktiskt blev så är häftigt. Jag trodde knappt på det själv, men tänkte att för Gud är allting möjligt.

Bland de medverkande talarna fanns både mer välkända personer, som Patricia Tudor Sandahl, Lena-Maria Vendelius och Laila Dahl, och privatpersoner. Alla delade med sig av sina erfarenheter i föredrag, personliga samtal och vittnesbörd.

– Jag ville visa att alla har något att bidra med och hoppades även på att koppla med många sökare, förklarar Emmeli Ahlander.

Hon är förundrad över att de medverkande kompletterade varandra så bra utifrån konferensens teman.

– Så är det när man jobbar med Gud. Om jag gör vad jag kan så gör han resten och det här blev så mycket större än jag någonsin tänkt eller drömt.

Konferensens första undervisningspass hölls av Amanda Göransson, samtalsterapeut, författare och föreläsare. Hon har själv brottats med fruktan, ätstörningar och dålig självkänsla och talade om att Guds kärlek driver ut all rädsla och ger mod att göra det vi är kallade till.

Samtalsterapeuten och föreläsaren Gunilla Ludvigsson har gått från desperation över att vara singel till ett rikt och meningsfullt liv. Hennes budskap var att även om livet inte alltid blir som vi har tänkt så finns det alltid en väg framåt.

Carina Järpmyr berättade om sin personliga resa från att ha jobbat som medium, djupt involverad i nyandlighet, till ett liv med Jesus. Hon förklarade att något som verkade ofarligt till en början till slut blev en kamp mellan liv och död.

Emmeli Ahlander har fått mycket positiv respons från tacksamma kvinnor i olika åldrar efter konferensen och hoppas kunna göra fler liknande event framöver.

– Herren får leda, men jag märker att konferensen behövdes och att den fick betyda mycket i den här tiden, säger hon.

Powered by Labrador CMS