Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Republikanen Lori Viars är övertygad om att omfattande valfusk har ägt rum. Foto: Pontus Lundahl/TT

Trumpväljaren: Vi ser amerikaners frustration

– Jag stödjer inte våld men jag förstår människors frustration och jag är orolig för mitt land.

Trumpväljaren Lori Viars i Ohio är övertygad om att valfusk begåtts i USA och säger sig förstå dem som ilsket protesterar i Washington DC.

Nyheter · Publicerad 10:46, 7 jan 2021

– Flera av mina vänner är där. Jag ber för deras säkerhet, säger hon på telefon till TT från hemstaden Lebanon i Ohio.

Tv-kanaler visade då tumultartade bilder från kongressbyggnaden Kapitolium som under onsdagen intogs av Trumplojala demonstranter med flaggor. Flera bedömare och den blivande presidenten Joe Biden uppmanade president Donald Trump att säga till aktivisterna att lämna platsen.

Men Lori Viars, som kampanjade för Donald Trump i Ohio, säger att presidenten aldrig bett sina väljare bruka våld eller gå mot Kapitolium.

– Han ville att anhängarna skulle komma till Washington DC och lufta sin frustration över valet. Men han har gått ut med ett uttalande där han ber folk att demonstrera fredligt, säger hon.

Viars lägger till att hon inte vet hur våldsamt det egentligen är vid kongressbyggnaden. Hon är skeptisk till rapporterna i traditionella amerikanska medier, eftersom hon anser att de är partiska och har en agenda gentemot president Trump.

I stället berättar hon vad en vän som är i Washington DC skriver i sociala medier. Enligt vännen hade många demonstranter samlats på gräsmattan framför Kapitolium sjungandes ”Gud välsigne Amerika” när polis plötsligt dök upp med tårgas.

”Vi gasades när vi stod där, helt utan anledning”, skriver kompisen och lägger till att det var polisen som började. Vännen hävdar att vänsterextrema Antifa, som länge har varit en nagel i ögat på president Trump, tog sig in i gruppen och agerade aggressivt ”för att framställa oss i dålig dager”.

– Jag förstår [demonstranternas] frustration. Den grundar sig i valet. Om våra röster inte räknas på ett korrekt sätt så har vi inte det land vi en gång hade. Folk anser att valet stulits, säger Viars.

Så du tror att valfusk förekommit?

– Ja. Hur skulle annars Joe Biden kunna få fler röster än Barack Obama, som var så populär? Biden satt ju i sin källare hela valrörelsen.

Har du sett något bevis för valfusk?

– Inte i vårt län, där gick allt rätt till. Men jag har sett intervjuer med trovärdiga vittnen som har berättat om valfusk. Och man hör om platser där det räknats fler röster än det fanns registrerade väljare.

Lori Viars, som är konservativ och engagerad i Republikanerna lokalt i Lebanon, säger att misstron och irritationen nu växer bland hennes meningsfränder. Och hon är orolig för sina barns framtid.

– Om vänstern kontrollerar alla maktens pelare [Vita huset och kongressens två kamrar] kommer det att gå utför med vårt land, påstår hon.

Flera av mina vänner är där. Jag ber för deras säkerhet.

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10