Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Trumps reträtt från Syrien kritiseras av kristna ledare

Död och fördrivning av kristna och kurder väntar om president Donald Trump drar tillbaka de amerikanska trupperna från Syrien, varnar flera kristna profiler i USA. Samma alarmerande budskap framträder i ett öppet brev från syriska kristna.

Nyheter · Publicerad 15:02, 8 okt 2019

Det var i söndags som president Donald Trump, efter ett telefonsamtal med Turkiets president, Erdogan, indikerade att 100 till 150 amerikanska militäranställda skulle dras tillbaka från norra Syrien inför en turkisk offensiv in i landet, skriver bland annat den amerikanska tidningen Christian Post.

Tidningen citerar flera välkända amerikanska kristna profiler som riktar skarp kritik mot Trumps besked. Den konservative tv-evangelisten Pat Robertson går så långt att han talar om en förestående massaker på kristna och kurder, och att han tror att president Trump kommer att ”förlora himlens mandat” om han tillåter detta att hända.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00