Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

President Donald Trump and first lady Melania Trump arrive for his acceptance speech to the Republican National Committee Convention on the South Lawn of the White House, Thursday, Aug. 27, 2020, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) DCAB437 Foto: Alex Brandon

Trump: Vi sätter vår tro till Gud

Räddningen kommer inte från politiker, utan från Gud. Det var en av Donald Trumps poänger då han talade på avslutningen av Republikanernas partikonvent.

– Joe Biden är inte USA:s själs frälsare, sade han.

Nyheter · Publicerad 17:17, 28 aug 2020

Det var till tonerna av 80-talslåten ”God bless the USA” som Donald Trump äntrade scenen utanför Vita huset för att hålla sitt tal under sista dagen av Republikanernas partidagar.

– Vi börjar den här kvällen med att tänka på de underbara människor som just har kommit igenom orkanen Lauras vrede, sade Trump.

Därefter följde en timmes långt tal som berörde frågor som coronabekämpning, gränsbevakning, polisväsende, religionsfrihet och abort. Vid flera tillfällen riktade Trump, inte särskilt förvånande, hård kritik mot Joe Biden.

– Ingen kommer vara säker i Joe Bidens USA, sade Trump.

Han menade att upploppen gått överstyr i demokratiskt styrda stater och att han hoppas att delstatspolitikerna ska ringa honom för att be honom sätta in federal polis. Han menade vidare att Biden, under sin politiska karriär, försatt USA i ”ändlösa krig”.

Donald Trump hävdade att Joe Biden kommer föra amerikanska jobb till Kina och upphäva nationens gränser och menade att han själv är garanten för USA:s fortsatta frihet och välstånd.

– Innan Kinaviruset kom åstadkom vi de bästa arbetslöshetssiffrorna för afroamerikaner, latinamerikaner och asiatiska amerikaner som någonsin har setts, sade Trump.

Presidenten, som fått mycket kritik för sin hantering av coronapandemin, menade vidare att han har hanterat den på ett bättre sätt än vad som framkommit i medier. Han påpekade bland annat att han fattade beslut om inreseförbud, trots hård kritik, och att USA snabbt började massproducera andningsmaskiner.

Då Donald Trump talade om abortfrågan påpekade han att det finns demokratiska politiker som vill tillåta abort ända fram till födseln.

– I kväll deklarerar vi stolt att alla barn, födda och ofödda, har en gudagiven rätt att leva, sade Trump.

Vid ett tillfälle i talet vidhöll Donald Trump att Demokraterna framställer USA som en ond nation som endast kan räddas av dem.

– Men i det här landet vänder vi oss inte till karriärlystna politiker för att få frälsning. I USA vänder vi oss inte till myndigheter för att få upprättelse. Vi sätter vår tro till en allsmäktig Gud, sade han.

Donald Trump har fått kritik för att han, tvärtemot praxis, höll talet i Vita huset och därmed använde federal egendom i ett partipolitiskt syfte. I efterhand har han även fått kritik för att han i coronatider tillät en folksamling i trädgården där talet hölls.

Nuri Kino coronasjuk – manar till ansvar

Coronapandemin. Journalisten och författaren Nuri Kino är hemma igen efter att ha vårdats på sjukhus för covid-19.... onsdag 25/11 10:00

Vi får inte glömma bort att vi är fria i Kristus!

Arbetslivskrönika Inom ICCC, den Internationella kristna handels­kammaren, ser vi det som ett nyckeluppdrag från Gud... onsdag 25/11 00:00

Jag vågar inte möta sorgen efter pappas död, vad ska jag göra?

Familjefrågan Hej Karin! Jag är rädd för att känna. Jag har inte vågat sörja min pappa, som hastigt gick bort för...

När ryktet är bättre än vi förtjänar – brevet till Sardes

De sju församlingarna i Uppenbarelseboken (del 6/8). ”Du har namn om dig att du lever, men du är död” (Upp 3:1). Detta måste vara några av Nya...