Är någon bland er vis och förståndig, då skall han visa sina gärningar genom ett klokt och vänligt uppträdande.
Jakobsbrev 3:13

Världen idag

President Donald Trump and first lady Melania Trump arrive for his acceptance speech to the Republican National Committee Convention on the South Lawn of the White House, Thursday, Aug. 27, 2020, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) DCAB437 Foto: Alex Brandon

Trump: Vi sätter vår tro till Gud

Räddningen kommer inte från politiker, utan från Gud. Det var en av Donald Trumps poänger då han talade på avslutningen av Republikanernas partikonvent.

– Joe Biden är inte USA:s själs frälsare, sade han.

Nyheter · Publicerad 17:17, 28 aug 2020

Det var till tonerna av 80-talslåten ”God bless the USA” som Donald Trump äntrade scenen utanför Vita huset för att hålla sitt tal under sista dagen av Republikanernas partidagar.

– Vi börjar den här kvällen med att tänka på de underbara människor som just har kommit igenom orkanen Lauras vrede, sade Trump.

Därefter följde en timmes långt tal som berörde frågor som coronabekämpning, gränsbevakning, polisväsende, religionsfrihet och abort. Vid flera tillfällen riktade Trump, inte särskilt förvånande, hård kritik mot Joe Biden.

– Ingen kommer vara säker i Joe Bidens USA, sade Trump.

Han menade att upploppen gått överstyr i demokratiskt styrda stater och att han hoppas att delstatspolitikerna ska ringa honom för att be honom sätta in federal polis. Han menade vidare att Biden, under sin politiska karriär, försatt USA i ”ändlösa krig”.

Donald Trump hävdade att Joe Biden kommer föra amerikanska jobb till Kina och upphäva nationens gränser och menade att han själv är garanten för USA:s fortsatta frihet och välstånd.

– Innan Kinaviruset kom åstadkom vi de bästa arbetslöshetssiffrorna för afroamerikaner, latinamerikaner och asiatiska amerikaner som någonsin har setts, sade Trump.

Presidenten, som fått mycket kritik för sin hantering av coronapandemin, menade vidare att han har hanterat den på ett bättre sätt än vad som framkommit i medier. Han påpekade bland annat att han fattade beslut om inreseförbud, trots hård kritik, och att USA snabbt började massproducera andningsmaskiner.

Då Donald Trump talade om abortfrågan påpekade han att det finns demokratiska politiker som vill tillåta abort ända fram till födseln.

– I kväll deklarerar vi stolt att alla barn, födda och ofödda, har en gudagiven rätt att leva, sade Trump.

Vid ett tillfälle i talet vidhöll Donald Trump att Demokraterna framställer USA som en ond nation som endast kan räddas av dem.

– Men i det här landet vänder vi oss inte till karriärlystna politiker för att få frälsning. I USA vänder vi oss inte till myndigheter för att få upprättelse. Vi sätter vår tro till en allsmäktig Gud, sade han.

Donald Trump har fått kritik för att han, tvärtemot praxis, höll talet i Vita huset och därmed använde federal egendom i ett partipolitiskt syfte. I efterhand har han även fått kritik för att han i coronatider tillät en folksamling i trädgården där talet hölls.

100-årig demokrati lider av allvarliga skavanker

Ledare En ny riksdag har öppnats och vi har påmints om att det är 100 år sedan den parlamentariska... lördag 18/9 00:10

Kyrkklocka i Mosul ringde efter sju års tystnad

Irak. Människor i staden Mosul i norra Irak jublade när kyrkklockan i S:t Tomas kyrka i söndags ringde... måndag 20/9 12:28

USA erkänner: Drönarattack i Kabul dödade bara civila

Afghanistan. USA erkänner att en drönarattack vid Kabuls flygplats var ett misstag och att tio civila, däribland... måndag 20/9 12:26

Bevara mitt hjärta – därifrån utgår livet

Missionsglimten – Hallå? Hej, syster, hur mår du? Jag har saknat dig! Jag blir alltid så glad, uppmuntrad, fylld... lördag 18/9 00:00

Lyckligtvis är Gud inte som du och jag.

Ungkrönika Inför fotbollsmatchen mot Sverige i början av september hade Spanien spelat 66 raka VM-kvalmatcher... lördag 18/9 00:00

Kraftig utökning av FRA-lagen att vänta

Integritet. Regeringen föreslår att utländsk säkerhetstjänst ska få direktåtkomst till personuppgifter som... söndag 19/9 20:00

När två världsbilder kolliderar

Israelkrönika Jakten på de sex terrorister som rymde från Gilboafängelset i Israel förra veckan har fullständigt...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier