Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Trump unik – talade på prolife-marsch

Trump blev i fredags den första amerikanske presidenten som rent fysiskt talade inför deltagare i abortmotståndsmarschen ”March for Life” i Washington D.C. – När vi ser bilden av ett barn i livmodern så får vi en glimt av Guds skapelses majestät, sade han.

Nyheter · Publicerad 15:42, 27 jan 2020

Både Donald Trump och George W. Bush har tidigare talat till den årliga marschens deltagare via video­länk, men i år blev alltså Trump den första presidenten att närvara rent fysiskt, vilket han gjorde i National Mall-parken i närheten av Vita huset.

Vid sidan av Trump stod, under talet, bland annat Martin Luther Kings brorsdotter Alveda King.

President Trump hänvisade till Bibelns ord i Psaltaren, om att människan är ”underbart skapad” och beskrev också antiabortinitiativ som hans administration har tagit, som bland annat innebär att amerikanska organisationer som får federala pengar för familjeplanering inte längre får skriva remisser för abort. 

– Varje barn är en dyrbar och helig gåva från Gud. Tillsammans måste vi skydda, vårda och försvara varje mänskligt livs värdighet och helighet, sade Trump och bedyrade att ofödda barn ”aldrig haft en större försvarare i Vita huset”.

Tidningen Washington Post beskriver hur många av deltagarna uttryckte stöd för både presidenten och hans parti, men citerar också den demokratiska talaren Katrina Jackson, senator i Louisianas statssenat.

– Äntligen har vi en sittande president på Marschen för livet. Det gör honom inte till ansikte för den. Det statuerar ett exempel för framtida presidenter att tala, sade Jackson.

Nyhetssajten Daily Wire var på plats vid marschen och deras reporter beskriver i ett videoklipp att många av de tiotusentals deltagarna är unga och kallar sig för ”pro-livet-generationen”. 

– Min mormor lät ett abortingrepp utföras på min mamma, men det fungerade inte, så min mamma föddes och jag föddes. Om aborten hade fungerat hade jag inte varit här och hade inte kunnat slåss för de ofödda heller, säger en ung tjej i inslaget.

En ung man berättar att han växte upp som fosterbarn och menade att många använder andra människors dåliga efarenheter av att vara i fosterfamilj som ett argument för abort, vilket han inte tycker håller. 

– Att säga ”det är förmodligen bättre att du är död än att du har ett svårt liv', är inte ens deras sak att bestämma och det är bara ett väldigt okunnigt argument, säger han. 

Den så kallade ”Marschen för livet” har hållits årligen ända sedan 1974 med målet att ”få slut på abort genom att förena, utbilda och mobilisera pro-livet-människor på den offentliga arenan”. Anledningen till att den kom till 1974 var Högsta domstolens beslut i fallet ”Roe vs Wade” som år 1973 gjorde abort lagligt i hela USA.

Exakt hur många som deltog i marschen är oklart – några källor talar om ”tusentals”, andra skriver ”tiotusentals”.

Varje barn är en dyrbar och helig gåva från Gud. Tillsam- mans måste vi skydda, vårda och försvara varje mänskligt livs värdighet och helighet.

Pulka-debatt avslöjar en ny syn på döden

Ledare Vår syn på livet formar vår syn på döden. Allteftersom den sekulära individualismen tar över som... lördag 23/1 00:00

Internt tryck får SD-topp att backa från abortfråga

Politik. Sverigedemokraten Björn Söder återkallar sin riksdagsfråga där han skrev att 42 miljoner ofödda... lördag 23/1 12:00

”Vi får öva på att dela livet”

Lärjungaskap. På Ralingsåsgården precis utanför Aneby befinner sig ett härligt gäng ungdomar och unga vuxna som...