Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

”Trump lyfter fram kristnas situation i möten med världsledare”

I privata möten med världsledare tar Donald Trump ofta upp de kristnas situation. Det berättade presidentens medarbetare Mick Mulvaney under en bönefrukost nyligen. ”Ni gör inte tillräckligt för att ta hand om de kristna i ert land”, ska Trump ha sagt.

Nyheter · Publicerad 10:13, 6 maj 2019

Vad USA:s president Donald Trump har för tro i sitt hjärta vet antagligen bara han själv och Gud. Vad som däremot står klart är att han ofta lyfter fram det kristna budskapet. Nu kommer uppgifter om att Donald Trump också brukar lyfta fram utsatta kristnas situation.

Under en nationell katolsk bönefrukost i Washington DC den 23 april berättade den republikanske politikern Mick Mulvaney, chef för förvaltnings- och budgetbyrån i Trumps kabinett, om vad som kan ske bakom stängda dörrar i Vita huset.  

– Jag talar sällan om mina privata möten med presidenten. Men jag kan försäkra er om att jag har suttit med honom i Ovala rummet, med ledare från hela världen, där han har tittat på dem och sagt: ”Ni gör inte tillräckligt för att ta hand om de kristna i ert land” eller ”Tack för att du hjälper de kristna i ditt land”, sade Mick Mulvaney.

Därefter berättade han att Donald Trump ofta prioriterar abortfrågan i sina tal. När Virginias guvernör Ralph Northam precis hade gått ut och försvarat abort vid förlossning lade Trump till några handskrivna rader till fostrets försvar i det ”Tal till nationen” som han skulle hålla några dagar senare, sade Mick Mulvaney.

– Även om jag inte har en arbetsgivare som är katolik, är jag som katolik trygg med att vår tros principer är levande och väl respekterade i den här administrationen, sade han.  

Under sitt tal under bönefrukosten sade Mick Mulvaney även att Donald Trump uppmanar troende personer i Vita huset att stå upp för sin tro och ”ta med den in i politiken”.

– Om ni tittar på vad den här administrationen har gjort under de 2,5 första åren så tror jag att ni kan se att vår tros principer har blivit manifesterade, sade han.

Andra talare på bönefrukosten var bland annat Roxann Dawson, regissör för aktuella filmen Breakthrough, och Abby Johnson vars livsresa från abortförespråkare till abortmotståndare skildras i filmen Unplanned.

Om ni tittar på vad den här administrationen har gjort under de 2,5 första åren så tror jag att ni kan se att vår tros principer har blivit manifesterade.

Sann mångfald kräver olika åsikter, SVT!

Ledare Blott Sverige svenska stollerier har! Så skulle man kort kunna kommentera veckans uppmärksammade... lördag 30/5 00:00

Människovärdet blir synligt i coronatider

Ledare Debatten om den svenska coronastrategin fortsätter, och lär så göra under lång tid framöver. Något... torsdag 28/5 00:00

Palestinier vägrade nödhjälp – sändes via Israel

Mellanöstern. Det historiskt första flygplanet från Förenade arabemiraten har landat i Israel, innehållande... lördag 30/5 11:00

Människovärde fick ny ordförande

Abort. Föreningen Människovärde vill verka för ökad respekt för människans okränkbara värde. Nu har man... lördag 30/5 07:00

En föraktad, en våldsam och en oomvänd lärjunge

Apostlarnas olikheter (del 4/4), I närheten till Jesus blev själviska skatteindrivare, hatiska nationalister och... lördag 30/5 00:00

FN-kommitté stoppade utvisning av dödshotad konvertit

Asyl. FN:s kommitté för mänskliga rättigheter har stoppat utvisningen av den kristne konvertiten Mostafa,... fredag 29/5 20:00

En föraktad, en våldsam och en oomvänd lärjunge

Apostlarnas olikheter (del 4/4), I närheten till Jesus blev själviska skatteindrivare, hatiska nationalister och...

Hur kan jag sluta vara ”den duktiga flickan”?

Jag har alltid varit extremt högpresterande och har väldigt höga krav på mig. Jag skulle nog säga...