Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Trump lyfter fram kristnas situation i möten med världsledare”

I privata möten med världsledare tar Donald Trump ofta upp de kristnas situation. Det berättade presidentens medarbetare Mick Mulvaney under en bönefrukost nyligen. ”Ni gör inte tillräckligt för att ta hand om de kristna i ert land”, ska Trump ha sagt.

Nyheter · Publicerad 10:13, 6 maj 2019

Vad USA:s president Donald Trump har för tro i sitt hjärta vet antagligen bara han själv och Gud. Vad som däremot står klart är att han ofta lyfter fram det kristna budskapet. Nu kommer uppgifter om att Donald Trump också brukar lyfta fram utsatta kristnas situation.

Under en nationell katolsk bönefrukost i Washington DC den 23 april berättade den republikanske politikern Mick Mulvaney, chef för förvaltnings- och budgetbyrån i Trumps kabinett, om vad som kan ske bakom stängda dörrar i Vita huset.  

– Jag talar sällan om mina privata möten med presidenten. Men jag kan försäkra er om att jag har suttit med honom i Ovala rummet, med ledare från hela världen, där han har tittat på dem och sagt: ”Ni gör inte tillräckligt för att ta hand om de kristna i ert land” eller ”Tack för att du hjälper de kristna i ditt land”, sade Mick Mulvaney.

Därefter berättade han att Donald Trump ofta prioriterar abortfrågan i sina tal. När Virginias guvernör Ralph Northam precis hade gått ut och försvarat abort vid förlossning lade Trump till några handskrivna rader till fostrets försvar i det ”Tal till nationen” som han skulle hålla några dagar senare, sade Mick Mulvaney.

– Även om jag inte har en arbetsgivare som är katolik, är jag som katolik trygg med att vår tros principer är levande och väl respekterade i den här administrationen, sade han.  

Under sitt tal under bönefrukosten sade Mick Mulvaney även att Donald Trump uppmanar troende personer i Vita huset att stå upp för sin tro och ”ta med den in i politiken”.

– Om ni tittar på vad den här administrationen har gjort under de 2,5 första åren så tror jag att ni kan se att vår tros principer har blivit manifesterade, sade han.

Andra talare på bönefrukosten var bland annat Roxann Dawson, regissör för aktuella filmen Breakthrough, och Abby Johnson vars livsresa från abortförespråkare till abortmotståndare skildras i filmen Unplanned.

Om ni tittar på vad den här administrationen har gjort under de 2,5 första åren så tror jag att ni kan se att vår tros principer har blivit manifesterade.

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...