Nyheter

Trump befäste dag för livets helighet

För att vi som nation ska kunna lösa våra mest akuta problem är det fundamentalt att återställa en kultur av respekt för livets helighet, skriver Donald Trump i sitt tillkännagivande inför den nationella dagen för livets helighet 22 januari.
För att vi som nation ska kunna lösa våra mest akuta problem är det fundamentalt att återställa en kultur av respekt för livets helighet, skriver Donald Trump i sitt tillkännagivande inför den nationella dagen för livets helighet 22 januari.

Donald Trump har utsetts till årets prolife-person av Operation Rescue, som skriver att han har ”gjort mer för att skydda ofödda liv än någon annan president i USA:s historia”. Samtidigt tillkännager Trump ännu en gång en nationell dag för människolivets helighet.

Publicerad Uppdaterad

För att vi som nation ska kunna lösa våra mest akuta problem är det fundamentalt att återställa en kultur av respekt för livets helighet.

Donald Trump

Fredagen den 29 januari är det dags för den årliga prolife-manifestationen March for Life i Washington, men för första gången på närmare 50 år kan människor inte samlas på stadens gator. I stället kommer eventet att hållas digitalt, både på grund av pandemin och av säkerhetsskäl i samband med installationen av Joe Biden som president, rapporterar CBN News.

Donald Trump har också nyligen utnämnts till årets prolife-person av organisationen Operation Rescue. Presidenten får deras ”Malachi Award” för att han har ”gjort mer för att skydda ofödda liv än någon annan president i USA:s historia”, skriver CBN News.

Samtidigt har Trump återigen utfärdat ett tillkännagivande, att den 22 januari ska vara en nationell dag för människolivets helighet. I sin skrivelse uppmärksammar presidenten att det snart är 50 år sedan domslutet Roe mot Wade fattades av Högsta domstolen, den 22 januari 1973, ett beslut som upphävde abortrestriktiva delstatslagar och som enligt Trump har resulterat i mer än 50 miljoner aborter.

”Varje mänskligt liv är en gåva till världen. Född eller ofödd, ung eller gammal, frisk eller sjuk, varje person är skapad till Guds heliga avbild”, skriver han.

”På den nationella dagen för människolivets helighet firar vi den mänskliga existensens under och förnyar vårt beslut att bygga en livets kultur där varje person oavsett ålder skyddas, värderas och uppskattas.”

Donald Trump hyllar alla prolife-pionjärers arbete för att vända utvecklingen och konstaterar att antalet aborter stadigt har minskat under det senaste decenniet.

Han passar också på att redogöra för vad hans administration har åstadkommit för att skydda de ofödda barnen. Det handlar bland annat om trosbaserad adoption och om nationers suveränitet att fatta abortrestriktiva beslut.

Trump nämner även insatser som gjorts för att skydda samvetsfriheten för vårdpersonal, för forskning om Downs syndrom, hälsovård för ensamstående mammor, skydd för nyfödda och tillsättandet av domare som ”tillämpar konstitutionen som den är skriven”.

”För att vi som nation ska kunna lösa våra mest akuta problem är det fundamentalt att återställa en kultur av respekt för livets helighet. När varje person behandlas som ett älskat barn av Gud, kan individer nå sin fulla potential, samhällen kan blomstra och USA kommer att vara en plats av ännu större hopp och frihet”, skriver presidenten i sin proklamation.

Powered by Labrador CMS