Omvändelse

Tidigare Hizbollah­krigare vittnar om omvändelse: ”Jag mötte Jesus”

En tidigare krigare för Hizbollahs styrkor vittnar om omvändelse och om hur han fann Jesus.

Den tidigare Hizbollah-krigaren Afshin Javid hade planer på att omvända kristna till Islam. Men ett dramatiskt möte med en ljus­gestalt i ett malaysiskt fängelse omkastade planerna totalt. Det var han som blev omvänd.

– Jag mötte Jesus och blev förlåten, berättar han.

Publicerad Uppdaterad

Afshin Javid åkte till USA med 30 illegala pass i bagaget, med avsikt att omvända kristna till islam. Men han kom inte längre än till Malaysia där han arresterades. Som varande hängiven muslim bad han och läste Koranen från pärm till pärm under tio dagar, och var soldat i Hizbollahs styrkor.

– Men en dag när jag bad uppenbarade sig en man framför mig. Han var av normal storlek och hade en ljus gestalt. Jag förstod att detta ljus innebar något heligt men visste inte vad jag skulle göra, berättar han i en intervju med CBN News.

Samtidigt så fick han en slags uppenbarelse: 

– Även om jag fastat, bett böner, läst Koranen, följt alla islams regler och deltagit i aktiviteter som minröjning, ja till och med hängning av människor, allt för att göra Allah nöjd, så var jag inte helig.

Han berättar att han upplevde att det i det ögonblicket bara fanns en sak för ljusgestalten att göra:

 – Och det var att döda mig. Men egentligen ville jag inte dö, så därför tog jag bokstavligen mitt huvud i mina armar och händer och ropade, ja skrek: ”Förlåt mig, förlåt mig, förlåt mig.”

Afshin var inte säker på om han skulle bli förlåten, men kände plötsligt en beröring på sin vänstra arm och orden ”Jag förlåter dig”.

Det kändes som en tung vikt föll från hans axlar, blandat med en stor förvirring, berättar han.

– Jag visste att endast Gud kan förlåta. Så vem är du som förlåter frågade jag och fick svaret: ”Jag är vägen, sanningen och livet.”

För Afshin Javid var vägen en riktning, sanningen något som kan mätas och livet själva källan. Nu insåg han att vägen, sanningen och livet personifierades i en och samma person.

– Så jag frågade ”Vad är ditt namn?” och fick svaret ”Jesus Kristus”. I det ögon­blicket föll jag kraftlös ner på golvet och började storgråta, berättar han och fortsätter:

I det ögonblicket föll jag kraftlös ner på golvet och började storgråta.

Afshin Javid

– Det var som om jag varit färgblind men plötsligt kunde se färger och inse att världen är mycket underbarare än man tänkt. Det som gör världen så färglös är hatet och ilskan i många muslimers hjärtan. Men Gud har inte skapat oss för hat. Han är kärlek.

Powered by Labrador CMS