Nyheter

SVT visade livsberättelse om mördare som blev frälst

Det diakonala arbetet i S:ta Clara kyrka uppmärksammades i SVT under påskhelgen.
Det diakonala arbetet i S:ta Clara kyrka uppmärksammades i SVT under påskhelgen.

Under påskhelgen sände SVT livsberättelsen om Charbel Ayoub som frikändes för ett mord han begått men som till slut valde att erkänna och ta sitt straff. Gemenskapen i S:ta Clara kyrka hjälpte honom på vägen till ett liv i verklig frihet.

Publicerad Uppdaterad

Från mörker till ljus är titeln på en dokumentär som sändes i SVT på påskdagen och som uppmärksammar S:ta Clara kyrkas utåtriktade engagemang för missbrukare och hemlösa i Stockholm.

– För många har den här platsen kommit att innebära ett livsavgörande mirakel – att livet har vänt från hopplöshet till hopp, säger reportern i programmet.

Han talar vidare om att ”påskens drama”, där ljuset övervann mörkret, äger rum i många män­niskors liv i dag. En av de män­niskorna är Charbel Ayoub.

I programmet berättar Charbel hur han blev fri och förlåten av Gud när han erkände ett mord han tidigare frikänts ifrån. Han hade börjat känna dåligt samvete och sökte efter sanningen och Gud.

– Just då hörde jag en röst som säger: ”Charbel, ditt hjärta är ett rövarhjärta”, förklarar Charbel.

Han förstod att det var Jesus som talade, gick ner på sina knän och sade: ”Det stämmer, Herre Jesus. Vi är två som känner till sanningen.”

Samma kväll beslutade han sig för att erkänna sitt brott och ta sitt fängelsestraff. Under det sista utslussningsåret av straffet fick Charbel möjlighet att gå i S:ta Clara kyrkas lärjungaskola och arbeta som volontär i kyrkans diakonala arbete.

I dag är han gift och arbetar som vaktmästare i S:ta Clara. Genom att dela sin livsberättelse kan han förmedla hopp till människor han möter och uppmuntra dem att söka Gud och bryta med drogmissbruk.

– Han (Gud) är så nådig mot mig. Jag känner mig välsignad genom det arbete jag gör här i kyrkan, säger Charbel.

Han passar också på att be svenska staten, rättsväsendet och offrets familj om förlåtelse.

Programmet finns att se på SVT Play.

Powered by Labrador CMS