Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Stockholm intas av Jesusfolket

Nyheter · Publicerad 12:06, 29 apr 2009
Stockholm intas av Jesusfolket50 000 biblar, nära 100 kristna Bikers och 48 timmar non-stop kyrka på Plattan. Det och mycket annat är vad Stockholm kan förvänta sig de kommande dagarna, då Jesusfolket intar stan, i startsträckan för Jesusmanifestationen på lördag.

Valborg kommer att ha en annorlunda prägel i år. Roul Åkesson, från Streetchurch, som talesperson för arrangemanget, är i full färd med de sista förberedelserna inför veckans stora händelse. Stockholm ska intas. Bokstavligt talat.
– Vi vill inta staden, vilket innebär att vi vill ge hopp. Hopp för människor och motverka kriminalitet, droger och våld, säger Roul Åkesson.

Redan klockan 12 på torsdag börjar det. Ett sju meter högt kors kommer att resas på Sergels torg. Dessutom kommer det att byggas en stor scen för att husera flera musiker. Bland de mer namnkända finns Roland Utbult och Gladys del Pilar som båda kommer att bjuda på nya alster. Det kommer att bli en musikkavalkad av sällan skådat slag där kristna artister, oavsett musikstil, kommer att framföra nyproducerad sånger.
– Det är spännande. Det är den största satsningen vi gjort och vi har mött ett stort intresse från media, säger Åkesson.

Att 50 000 biblar kommer delas ut till stockholmarna och en Bikerkaravan kommer att köra sju varv runt innerstan för att samtidigt be för Stockholm, samt riksdag och regering, har skapat stor uppmärksamhet. Conny Hasselgren från det kristna Bikernätverket, Network MCK , och sångaren Pontus J Back kommer att inleda torsdagen med att sitta i Gomorron Sveriges tv-soffa.
– Trots att vi var mellan 12 000 och 15 000 människor på Jesusmanifestationen förra året, var det knappt något om det i media. I år är det flera som ringer. Mitt mål med att medverka i morgonsoffan är att lyfta fram Jesus som verklig och levande i dag, samt att vi vill be för Sverige på grund av den nuvarande krissituationen med all arbetslöshet, säger Conny Hasselgren.
– Den största utmaningen är att få ut kyrkan. Ungefär 15 pastorer kommer att vara med under de 48 timmarna. Drygt 150 personer har anmält sig. Vi har bett om att 500 personer ska komma och hoppas att fler ska anmäla sig nu i slutskedet. Vi vet att många bara kommer att dyka upp på Plattan. Vi kommer att vara där och bjuda på kaffe och prata med folk, fortsätter Roul Åkesson och tillägger att när syndikalisterna och kommunisterna ska demonstrera på 1 maj upplåter de Plattan och bjuder dem kaffe.

Ungdomskyrkan Konnekt kommer också att finnas på plats och servera pannkakor. En mängd andra aktiviteter kommer också att äga rum som bland annat workshops, drama, förbön och människor som berättar om vad Gud har gjort i deras liv. Tanken är att det ska vara kyrka i 48 timmar i sträck, med flera som planerar att övernatta på Sergels torg. Det planeras även ske dygnet runtsändningar via radio från Plattan.
– Vi tror att vi ska få se människor bli frälsta. Vi kommer att be för sjuka och att Gud ska möta människor på ett starkt sätt. Det här är inget jippo. Vi vill betjäna Stockholm med Jesus, säger Åkesson.

>> Fakta: Jesusmanifestationen lördagen den 2 maj 9.00-10.30 Dagen inleds med en förbönsgudstjänst i Filadelfiakyrkan, vid S:t Eriksplan

11.00-14.00 Äger torgmöten rum på nio olika torg i Stockholms innerstad:
- Kungsträdgården 11.00-13.00
- Sergelarkaden 11.00-14.00
- Stortorget 12.00-14.00
- Humlegården 11.00-14.00
- Östermalmstorg 12.00-14.00
- Norrmalmstorg 11.45-14.00
- Vasaparken 12.00-14.00
- Mynttorget 11.00-14.00
- Medborgarplatsen 11.45-14.00

14.00 Startar vandringstågen från de olika torgen till Kungsträdgården
15.00 Själva manifestationen drar igång. Talar gör bland andra Niklas Piensoho (föreståndare i Filadelfiakyrkan), Göran Skytte (journalist/författare), Ulf Ekman (pastor, Livets ord), Berit Simonsson (inspiratör i Oas-rörelsen, Svenska kyrkan) Anders Arborelius (biskop i Stockholms katolska stift).
Under hela Jesusmanifestationen är S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården öppen. Klockan 17.30 anordnar kyrkan en andaktsstund.

18.00-21.00 Dagen avslutas med ett ungdomsmöte i Kungsträdgården.
Jacob Rudolfsson
jacob.rudolfsson@varldenidag.se

Israels modell är hård – men konsekvent med judisk tradition

Israelkommentar Pendeln svänger alltid inom politiken. Ibland svänger den snabbare, ibland långsammare, men man kan... torsdag 28/5 00:00

Människovärdet blir synligt i coronatider

Ledare Debatten om den svenska coronastrategin fortsätter, och lär så göra under lång tid framöver. Något... torsdag 28/5 00:00

Hur kan jag sluta vara ”den duktiga flickan”?

Familjefrågan. Jag har alltid varit extremt högpresterande och har väldigt höga krav på mig. Jag skulle nog säga... fredag 29/5 00:00

SVT sågas efter besked om könskrav i Mello

Public service. Alla Melodifestivalbidrag som skrivs av mer än en person kommer år 2022 behöva ha minst en kvinnlig... torsdag 28/5 16:54

Från en stund av nattvardsfirande på ett kafé i östra Turkiet

Missionsglimten En solig men kall dag sitter jag tillsammans med ett fåtal personer i den stad som vi bett så många... fredag 29/5 00:00

Inställda konferenser – siktar mot nästa år

Inställda konferenser. Efter 133 somrar i rad har coronapandemin tvingat Torpkonferensen till ett uppehåll. – Inte roligt,... torsdag 28/5 16:20

Hur kan jag sluta vara ”den duktiga flickan”?

Familjefrågan. Jag har alltid varit extremt högpresterande och har väldigt höga krav på mig. Jag skulle nog säga...

Socialistiska och liberala förbudskrav tog över svensk skola

Kampen om den svenska skolan (del 4/4). Efter 1990-talets friskolereform återfick Socialdemokraterna makten och inledde en rad samordnade...