Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Putin varslade om rysk invasion förra året

Sommaren 2021 publicerades en essä om den ”historiska enheten mellan ryssar och ukrainare” som inte förrän nu blivit särskild omtalad i Sverige. Författare: Vladimir Putin.

– Putin är besatt av rysk historia. Hade världen tagit det han skrev på allvar hade vi kanske inte blivit så överraskade, säger författaren Lars Gyllenhaal som under många år varnat för det som nu sker.

Nyheter · Publicerad 13:00, 7 mar 2022

Redan 2008 skrev Lars Gyllenhaal, som är krönikör i Världen idag, boken Ryssland och den svenska nedrustningen. Han har under lång tid varnat för att man inom det ryska ledarskiktet aldrig gett upp tanken på ett ”Eurasien”, en union av först och främst Ryssland, Belarus och Ukraina.

Det var bland annat detta som Putin lyfte fram i sin essä som publicerades förra året och som av vissa har jämförts med ett tal Adolf Hitler höll 1938, året innan andra världskriget startade.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Organisationer larmar: Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer

Ekonomi. Ökade kostnader för mat, el och räntor gör det svårt för familjer att få ihop vardagen och barnen... måndag 20/3 13:00

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10