Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Merzek Botros uppmanar DN:s läsare att söka Gud

Sekulära svenskar hyser tilltro till vetenskapen, inte till Gud. Det skriver pastor Merzek Botros i en insändare i Dagens Nyheter. Många känner sig därför maktlösa och vet inte hur de ska orientera sig när pandemin rycker under mattan för vår annars så trygga tillvaro, menar han.

Nyheter · Publicerad 17:00, 5 maj 2020

Merzek Botros är pastor i den arabiska församlingen i Centrumkyrkan, Sundbyberg. I en insändare i DN berättar han om det stora intresse för Jesus som han möter bland muslimska flyktingar och migranter.

”När budskapet om Jesus landar i muslimers hjärtan ger det en frihet och en glädje som de värderar högre än sin egen säkerhet till och med. Vi ser också i våra tv-sändningar till arabisktalande världen att intresset nu under coronakrisen växer kraftigt”, skriver han.

Botros konstaterar att han haft svårt att betjäna svenskar med det kristna budskapet. Han tror att det kan bero på att sekulära svenskar hyser tilltro till vetenskapen och inte till Gud.

”De tror att vi är rationella varelser som inte behöver Gud längre. Inget kunde vara mer fel, och det blir tydligt när pandemin rycker under mattan för vår annars så trygga tillvaro. Jag märker att många känner sig maktlösa och inte vet hur de ska orientera sig”, fortsätter han.

Med sin insändare vill Merzek Botros uppmuntra alla svenskar att använda den här tiden till att söka Gud, att ge Gud en chans. När vi tar till oss Bibelns budskap får vi kraft att möta allt som kommer mot oss, skriver han.

”Bibeln är full av exempel då människor var i kriser men när de vände sig till honom hjälpte han dem. Jag möter dagligen arabisktalande troende som har fått sina liv förvandlade av Jesus. De har fått glädje och hopp och de har börjat hjälpa andra.”

Förblindad woke-kultur trasar sönder kultur

Ledare Med nya tider kommer nya ord, som det importerade ordet woke. Det har sin bakgrund i... tisdag 4/8 00:00

Minister vill införa vigseltvång

Vigseltvång. Jämställdhetsministern Åsa LIndhagen (MP) vill frånta alla de samfund vigselrätten som inte viger... måndag 3/8 20:00

Familjen är en av de allra viktigaste beståndsdelarna i hur en nation byggs.

Gästkrönika Häromkvällen fick jag förmånen att natta vårt lilla barnbarn, 1,5 år gammal, när hon sov över hemma... tisdag 4/8 00:00

Pastor Roland Hellsten har fått flytta hem

Pastorn och bibelläraren Roland Hellsten har avlidit efter en tids sjukdom. Han arbetade som pastor... måndag 3/8 19:00

Polisprofil: ”Kan polisen ställa upp i marsch för livet?”

Pride. Ännu en gång har landets polismyndighet valt att delta i Pride. Tidigare polismannen Olavi... måndag 3/8 17:00

Varför visar sig inte Gud tydligare?

Mot väggen Varför visar sig inte Gud tydligare?/Bengt