Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Merzek Botros uppmanar DN:s läsare att söka Gud

Sekulära svenskar hyser tilltro till vetenskapen, inte till Gud. Det skriver pastor Merzek Botros i en insändare i Dagens Nyheter. Många känner sig därför maktlösa och vet inte hur de ska orientera sig när pandemin rycker under mattan för vår annars så trygga tillvaro, menar han.

Nyheter · Publicerad 17:00, 5 maj 2020

Merzek Botros är pastor i den arabiska församlingen i Centrumkyrkan, Sundbyberg. I en insändare i DN berättar han om det stora intresse för Jesus som han möter bland muslimska flyktingar och migranter.

”När budskapet om Jesus landar i muslimers hjärtan ger det en frihet och en glädje som de värderar högre än sin egen säkerhet till och med. Vi ser också i våra tv-sändningar till arabisktalande världen att intresset nu under coronakrisen växer kraftigt”, skriver han.

Botros konstaterar att han haft svårt att betjäna svenskar med det kristna budskapet. Han tror att det kan bero på att sekulära svenskar hyser tilltro till vetenskapen och inte till Gud.

”De tror att vi är rationella varelser som inte behöver Gud längre. Inget kunde vara mer fel, och det blir tydligt när pandemin rycker under mattan för vår annars så trygga tillvaro. Jag märker att många känner sig maktlösa och inte vet hur de ska orientera sig”, fortsätter han.

Med sin insändare vill Merzek Botros uppmuntra alla svenskar att använda den här tiden till att söka Gud, att ge Gud en chans. När vi tar till oss Bibelns budskap får vi kraft att möta allt som kommer mot oss, skriver han.

”Bibeln är full av exempel då människor var i kriser men när de vände sig till honom hjälpte han dem. Jag möter dagligen arabisktalande troende som har fått sina liv förvandlade av Jesus. De har fått glädje och hopp och de har börjat hjälpa andra.”

Om du frågar mig vill jag inte alls tillbaka till det gamla vanliga.

Ledarkrönika I mitten på mars, precis innan mycket stängdes ner i vårt samhälle, var jag och min fru och... torsdag 24/9 00:00

Aron Flams advokat: Handlar om yttrandefrihet

Upphovsrätt. Komikern Aron Flam och Beredskapsmuseet möttes under torsdagen i Stockholm tingsrätt för att göra... fredag 25/9 19:00

Coronakrisen drev Europas största bordell i konkurs

Tyskland. För att stoppa smittan förbjöds prostitution tillfälligt i hela Tyskland den 16 mars. Nu upphävs... fredag 25/9 16:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...