Nyheter

Merzek Botros uppmanar DN:s läsare att söka Gud

Bibeln är full av exempel då människor var i kriser men när de vände sig till honom hjälpte han dem, skriver Merzek Botros i DN. Foto: Sara Andersson/Arkiv
Bibeln är full av exempel då människor var i kriser men när de vände sig till honom hjälpte han dem, skriver Merzek Botros i DN. Foto: Sara Andersson/Arkiv
Merzek Botros Foto: Sara Andersson
Merzek Botros Foto: Sara Andersson

Sekulära svenskar hyser tilltro till vetenskapen, inte till Gud. Det skriver pastor Merzek Botros i en insändare i Dagens Nyheter. Många känner sig därför maktlösa och vet inte hur de ska orientera sig när pandemin rycker under mattan för vår annars så trygga tillvaro, menar han.

Publicerad Uppdaterad

Merzek Botros är pastor i den arabiska församlingen i Centrumkyrkan, Sundbyberg. I en insändare i DN berättar han om det stora intresse för Jesus som han möter bland muslimska flyktingar och migranter.

”När budskapet om Jesus landar i muslimers hjärtan ger det en frihet och en glädje som de värderar högre än sin egen säkerhet till och med. Vi ser också i våra tv-sändningar till arabisktalande världen att intresset nu under coronakrisen växer kraftigt”, skriver han.

Botros konstaterar att han haft svårt att betjäna svenskar med det kristna budskapet. Han tror att det kan bero på att sekulära svenskar hyser tilltro till vetenskapen och inte till Gud.

”De tror att vi är rationella varelser som inte behöver Gud längre. Inget kunde vara mer fel, och det blir tydligt när pandemin rycker under mattan för vår annars så trygga tillvaro. Jag märker att många känner sig maktlösa och inte vet hur de ska orientera sig”, fortsätter han.

Med sin insändare vill Merzek Botros uppmuntra alla svenskar att använda den här tiden till att söka Gud, att ge Gud en chans. När vi tar till oss Bibelns budskap får vi kraft att möta allt som kommer mot oss, skriver han.

”Bibeln är full av exempel då människor var i kriser men när de vände sig till honom hjälpte han dem. Jag möter dagligen arabisktalande troende som har fått sina liv förvandlade av Jesus. De har fått glädje och hopp och de har börjat hjälpa andra.”

Powered by Labrador CMS