På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Professorn Robert Gagnon kritiserade Joe Bidens direktiv om transpersoner i militären och blev då blockerad på Facebook. Foto: Wikimedia

Kritiserade transdirektiv – blev Facebook-portad

Den amerikanske professorn Robert Gagnon blev blockerad från Facebook i ett dygn på grund av ett inlägg med kritik mot Joe Bidens direktiv om transpersoner i militären.

– Vi är mitt i en snabbt eskalerande offentlig censur, säger han.

Nyheter · Publicerad 13:50, 3 feb 2021

Christian Post konstaterar att Robert Gagnon, som är professor i nytestamentlig teologi vid Baptistuniversitetet i Houston, är en välkänd forskare när det gäller ämnet sexualitet. Professorn fick sig dock en knäpp på näsan av Facebook, när han dristade sig att lägga ut ett inlägg där han kritiserade president Joe Bidens direktiv som gör det möjligt för trans-identifierande individer att tjänstgöra i den amerikanska militären.

Professorns inlägg var en kommentar till försvar för en vän som hade publicerat en satirisk kommentar om direktivet ifråga. I inlägget ska Gagnon ha hävdat att dekretet är en fara för kvinnor (då det bland annat skulle innebära att kvinnor får dela omklädningsrum, duschar och sovrum med biologiska män) och att de som pläderar för transgenderism tillåter män att invadera kvinnlig friidrott och kvinnohärbärgen.

Han ska även ha kallat transgenderideologin för pseudovetenskap och liknat den vid en religiös sekt.

Tisdagen den 26 januari blev Gagnons Facebook-konto blockerat i 24 timmar. I ett meddelande från Facebook fick professorn därefter förklaringen att hans ord stridit mot deras forumregler kring våld och hets. Att det skulle ha funnits något som helst hets till våld i inlägget tillbakavisas dock av professorn i en intervju med nyhetskommentars-sajten PJ Media.

– Det här är bara en dåligt förtäckt och patetisk ursäkt för censur av alla kritiska åsikter mot transtyrannin över våra samveten, vår religion och vårt förnuft. Vi är mitt i en snabbt eskalerande offentlig censur av våra åsikter, säger han.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier