Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Professorn Robert Gagnon kritiserade Joe Bidens direktiv om transpersoner i militären och blev då blockerad på Facebook. Foto: Wikimedia

Kritiserade transdirektiv – blev Facebook-portad

Den amerikanske professorn Robert Gagnon blev blockerad från Facebook i ett dygn på grund av ett inlägg med kritik mot Joe Bidens direktiv om transpersoner i militären.

– Vi är mitt i en snabbt eskalerande offentlig censur, säger han.

Nyheter · Publicerad 13:50, 3 feb 2021

Christian Post konstaterar att Robert Gagnon, som är professor i nytestamentlig teologi vid Baptistuniversitetet i Houston, är en välkänd forskare när det gäller ämnet sexualitet. Professorn fick sig dock en knäpp på näsan av Facebook, när han dristade sig att lägga ut ett inlägg där han kritiserade president Joe Bidens direktiv som gör det möjligt för trans-identifierande individer att tjänstgöra i den amerikanska militären.

Professorns inlägg var en kommentar till försvar för en vän som hade publicerat en satirisk kommentar om direktivet ifråga. I inlägget ska Gagnon ha hävdat att dekretet är en fara för kvinnor (då det bland annat skulle innebära att kvinnor får dela omklädningsrum, duschar och sovrum med biologiska män) och att de som pläderar för transgenderism tillåter män att invadera kvinnlig friidrott och kvinnohärbärgen.

Han ska även ha kallat transgenderideologin för pseudovetenskap och liknat den vid en religiös sekt.

Tisdagen den 26 januari blev Gagnons Facebook-konto blockerat i 24 timmar. I ett meddelande från Facebook fick professorn därefter förklaringen att hans ord stridit mot deras forumregler kring våld och hets. Att det skulle ha funnits något som helst hets till våld i inlägget tillbakavisas dock av professorn i en intervju med nyhetskommentars-sajten PJ Media.

– Det här är bara en dåligt förtäckt och patetisk ursäkt för censur av alla kritiska åsikter mot transtyrannin över våra samveten, vår religion och vårt förnuft. Vi är mitt i en snabbt eskalerande offentlig censur av våra åsikter, säger han.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00