Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Donald Trump. Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Kristna marscherade och bad för Trump

På lördagen hölls en fredlig protest- och bönemanifestation, kallad Jericho March, i Washington D C. Syftet med marschen var att be och protestera mot ”valfusk” och ”korruption”, som deltagarna anser har förekommit under det amerikanska presidentvalet. Samtidigt riktas svidande kritik mot initiativet.

Nyheter · Publicerad 16:50, 15 dec 2020

Jericho March är namnet på ett judisk-kristet böneinitiativ, där fastande och bedjande människor dagligen gått sju varv runt parlamentsbyggnader i USA:s olika delstater sedan den 5 november, skriver Lifesite News.

Målet med manifestationerna har enligt arrangören varit att ”murarna av valfusk och korruption ska falla och att det amerikanska folket ska få se sanningen om detta val”.

Lördagen den 12 december samlades evangelikala kristna, katoliker och messianska judar i Washington för att göra en likadan marsch runt kongressen, Högsta domstolen och justitiedepartementet.

I samband med marschen samlades deltagarna i parken National Mall, nära parlamentsbyggnaden, för att lyssna till talare som generallöjtnant Mike Flynn, pastorn Kevin Jessip och författaren Eric Metaxas, rapporterar CBN News. Den messianske pastorn Jonathan Cahn höll också ett tal via video.

President Donald Trump skrev på Twitter: ”Wow! Tusentals människor samlas i Washington (D C) för Stop the Steal [stoppa stölden; red anm]. Jag visste inte om detta men jag kommer att se dem”. Han flög senare över samlingen i en helikopter.

Liknande samlingar hölls samma dag i delstatshuvudstäderna i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania, and Wisconsin.

Initiativtagarna till Jericho March kallar på alla ”patrioter och troende” att kontakta myndigheter och kräva att ”bedrägerier och olaglig verksamhet ska avslöjas och att endast lagliga röster räknas”.

Omfattande kritik har dock riktats mot initiativet.

I amerikanska konservativa The Dispatch beskrivs marschen som ett uttryck för fanatism och avgudadyrkan där Trump och hans presidentskap nästan överordnas Jesustron och där politik och teologi blandas flitigt.

En rad olika uttalanden från kristna ledare under manifestationen har också fördömts som uppviglande och moraliskt problematiska. Exempelvis jämfördes de som nu anser att valet är avgjort till Bidens fördel med människor som inget gjorde för att stoppa Hitler i Nazityskland, skriver The American Conservative.

Ensamheten – den farliga baksidan av restriktionerna

Ledare Coronapandemin har nu passerat ett år som världsdominerande skeende. Restriktioner och... lördag 27/2 00:00

Präst åtalas – fritog man i resväska

Gävle. Två kvinnor, varav en präst, åtalas misstänkta för att ha smugglat ut ett man i en resväska från... lördag 27/2 17:00

Biverkningar av mindfulness viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Många döda i president Bidens första attack

Syrien. USA har genomfört ett anfall mot anläggningar i östra Syrien, som uppges användas av Iranstödd... lördag 27/2 09:00

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier