Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Donald Trump. Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Kristna marscherade och bad för Trump

På lördagen hölls en fredlig protest- och bönemanifestation, kallad Jericho March, i Washington D C. Syftet med marschen var att be och protestera mot ”valfusk” och ”korruption”, som deltagarna anser har förekommit under det amerikanska presidentvalet. Samtidigt riktas svidande kritik mot initiativet.

Nyheter · Publicerad 16:50, 15 dec 2020

Jericho March är namnet på ett judisk-kristet böneinitiativ, där fastande och bedjande människor dagligen gått sju varv runt parlamentsbyggnader i USA:s olika delstater sedan den 5 november, skriver Lifesite News.

Målet med manifestationerna har enligt arrangören varit att ”murarna av valfusk och korruption ska falla och att det amerikanska folket ska få se sanningen om detta val”.

Lördagen den 12 december samlades evangelikala kristna, katoliker och messianska judar i Washington för att göra en likadan marsch runt kongressen, Högsta domstolen och justitiedepartementet.

I samband med marschen samlades deltagarna i parken National Mall, nära parlamentsbyggnaden, för att lyssna till talare som generallöjtnant Mike Flynn, pastorn Kevin Jessip och författaren Eric Metaxas, rapporterar CBN News. Den messianske pastorn Jonathan Cahn höll också ett tal via video.

President Donald Trump skrev på Twitter: ”Wow! Tusentals människor samlas i Washington (D C) för Stop the Steal [stoppa stölden; red anm]. Jag visste inte om detta men jag kommer att se dem”. Han flög senare över samlingen i en helikopter.

Liknande samlingar hölls samma dag i delstatshuvudstäderna i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania, and Wisconsin.

Initiativtagarna till Jericho March kallar på alla ”patrioter och troende” att kontakta myndigheter och kräva att ”bedrägerier och olaglig verksamhet ska avslöjas och att endast lagliga röster räknas”.

Omfattande kritik har dock riktats mot initiativet.

I amerikanska konservativa The Dispatch beskrivs marschen som ett uttryck för fanatism och avgudadyrkan där Trump och hans presidentskap nästan överordnas Jesustron och där politik och teologi blandas flitigt.

En rad olika uttalanden från kristna ledare under manifestationen har också fördömts som uppviglande och moraliskt problematiska. Exempelvis jämfördes de som nu anser att valet är avgjort till Bidens fördel med människor som inget gjorde för att stoppa Hitler i Nazityskland, skriver The American Conservative.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Första Barbie-dockan med Downs syndrom har lanserats

Docklansering. För en tid sedan lanserade leksakstillverkaren Mattel historiens första Barbie-docka med... måndag 5/6 15:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10