Dina ögon såg mig när jag bara var ett foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, formade innan någon av dem hade kommit.
Psaltaren 139:16

Världen idag

Donald Trump. Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Kristna marscherade och bad för Trump

På lördagen hölls en fredlig protest- och bönemanifestation, kallad Jericho March, i Washington D C. Syftet med marschen var att be och protestera mot ”valfusk” och ”korruption”, som deltagarna anser har förekommit under det amerikanska presidentvalet. Samtidigt riktas svidande kritik mot initiativet.

Nyheter · Publicerad 16:50, 15 dec 2020

Jericho March är namnet på ett judisk-kristet böneinitiativ, där fastande och bedjande människor dagligen gått sju varv runt parlamentsbyggnader i USA:s olika delstater sedan den 5 november, skriver Lifesite News.

Målet med manifestationerna har enligt arrangören varit att ”murarna av valfusk och korruption ska falla och att det amerikanska folket ska få se sanningen om detta val”.

Lördagen den 12 december samlades evangelikala kristna, katoliker och messianska judar i Washington för att göra en likadan marsch runt kongressen, Högsta domstolen och justitiedepartementet.

I samband med marschen samlades deltagarna i parken National Mall, nära parlamentsbyggnaden, för att lyssna till talare som generallöjtnant Mike Flynn, pastorn Kevin Jessip och författaren Eric Metaxas, rapporterar CBN News. Den messianske pastorn Jonathan Cahn höll också ett tal via video.

President Donald Trump skrev på Twitter: ”Wow! Tusentals människor samlas i Washington (D C) för Stop the Steal [stoppa stölden; red anm]. Jag visste inte om detta men jag kommer att se dem”. Han flög senare över samlingen i en helikopter.

Liknande samlingar hölls samma dag i delstatshuvudstäderna i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania, and Wisconsin.

Initiativtagarna till Jericho March kallar på alla ”patrioter och troende” att kontakta myndigheter och kräva att ”bedrägerier och olaglig verksamhet ska avslöjas och att endast lagliga röster räknas”.

Omfattande kritik har dock riktats mot initiativet.

I amerikanska konservativa The Dispatch beskrivs marschen som ett uttryck för fanatism och avgudadyrkan där Trump och hans presidentskap nästan överordnas Jesustron och där politik och teologi blandas flitigt.

En rad olika uttalanden från kristna ledare under manifestationen har också fördömts som uppviglande och moraliskt problematiska. Exempelvis jämfördes de som nu anser att valet är avgjort till Bidens fördel med människor som inget gjorde för att stoppa Hitler i Nazityskland, skriver The American Conservative.

Vad är planen för att vända Svenska kyrkans utveckling?

Ledare I veckan meddelade Antje Jackelén att hon går i pension hösten 2022. När hon lägger ner staven sker... torsdag 9/12 00:10

Den ”banala” antisemitismen är inte mindre allvarlig

Israelkommentar Den 21 november sköts en 26-årig israelisk man till döds av en palestinsk terrorist precis intill... torsdag 9/12 00:00

Mediers trovärdighet ifrågasätts efter avslöjande

USA. Många amerikaner frågar sig ifall de kan lita på sin morgontidning efter avslöjandet om de falska... torsdag 9/12 10:50

Bilda bokade satanistiskt band – backar efter kritik

Studieförbund. Studieförbundet Bilda, där en lång rad kristna aktörer är medlemmar, beslutade nyligen att avboka... torsdag 9/12 09:00

Vaccinpass kan införas vid mindre samlingar

Corona. Nu återinförs rekommendationer om avstånd och munskydd. Om smittläget förvärras kan regeringen ta... torsdag 9/12 07:00

Låt oss vara ivriga att säga ja till Andens väg i och genom våra liv.

Inför söndag En väg tar oss till en destination. Alla vägar som vi använder dagligen har anlagts någon gång.... torsdag 9/12 00:00

Vi vet egentligen aldrig vad som ska hända i en bönestund.

Ledarkrönika I min ungdom hörde jag flera predikningar som hjälpte mig att förstå betydelsen av bön med... torsdag 9/12 00:00

Senaste nytt

    Den ”banala” antisemitismen är inte mindre allvarlig

    Israelkommentar Den 21 november sköts en 26-årig israelisk man till döds av en palestinsk terrorist precis intill...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier