Nyheter

Kristen tv-kanal översvämmades – fick avbryta förbönsprogram

Golvet i norska Kanal 10:s studio i Oslo översvämmades av regnvatten. På bilden Kristine Johansen. Foto: Kanal 10 Norge
Golvet i norska Kanal 10:s studio i Oslo översvämmades av regnvatten. På bilden Kristine Johansen. Foto: Kanal 10 Norge
Øyvind Rygg. Foto: Privat
Øyvind Rygg. Foto: Privat

Ett förbönsprogram på den norska kristna tv-kanalen Kanal 10 fick avbrytas när regnovädret Hans orsakade en översvämning i studion, något som svenska TV4 rapporterat om. Samtidigt berättar den norska kanalchefen för Världen idag att de upplevt ett uppmuntrande tilltal i samband med regnkaoset.

Publicerad Uppdaterad

Det var på måndagskvällen, när norska Kanal 10 direktsände sitt förbönsprogram ”Vi ber for dej”, som det oväder som fått namnet Hans plötsligt drabbade studion i form av en översvämning av regnvatten, vilket gjorde att sändningen fick avbrytas, rapporterade svenska TV4 på onsdagsmorgonen.

När Världen idag når norska Kanal 10:s chef och ansvarige redaktör Øyvind Rygg på onsdagen berättar han att han själv och den andra programledaren precis hade inlett programmet när regnkaoset drabbade dem.

– Då plötsligt ser vi att det kommer vatten från alla kanter i studion. Det strömmade in vatten. Det fylldes upp ganska kraftigt, beskriver han.

Øyvind Rygg förklarar att deras studio i Oslo ligger lågt i en källarlokal och att dräneringen helt enkelt inte har fungerat som den skulle. Även om de fick stänga av strömmen i studion och vatten har fortsatt rinna in under tisdagen och onsdagen har hyresvärden och saneringsbolag varit på plats och satt in pumpar och översvämningen har kunnat avgränsas till just studiogolvet.

Dessutom var det bara i måndags som de hade direktsändningar, så resten av veckans sändningar har inte påverkats och Øyvind Rygg tror inte att deras verksamhet kommer att påverkas framöver heller.

– Allt annat är förinspelat. Det var väldigt bra att det inte skedde veckan innan för då hade vi kampanjvecka, konstaterar han samtidigt.

Vad upplever ni att Jesus säger till er mitt i allt detta?

– Det låter kanske lite märkligt, men jag tror faktiskt han säger att ”Nu är väckelsen här”. Vi kände flera av oss att det var ett ord som kom till oss i den här situationen, säger Øyvind Rygg.

Powered by Labrador CMS