Nyheter

Jordan B Peterson kommer till Sverige

Professorn Jordan B Peterson väckte starka känslor under sitt förra Sverigebesök. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Professorn Jordan B Peterson väckte starka känslor under sitt förra Sverigebesök. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Den populäre kanadensiske psykologen och internetfenomenet Jordan B Peterson kommer till Sverige i sommar. Den 5 juni ställer han sig på scen på Hovet i Stockholm och den 8 juni är det dags för Scandinavium och Göteborg, enligt ett pressmeddelande.

Publicerad Uppdaterad

Peterson är professor i psykologi vid universitetet i Toronto, men det är som samhällsdebattör han blivit världsberömd – bland annat genom sin populära kanal på Youtube, där han har 4,3 miljoner följare, och sin bästsäljare 12 livsregler: ett motgift mot kaos.

Han är känd som en förespråkare av oinskränkt yttrandefrihet och för sin kritik mot identitetspolitik, feminism och politisk korrekthet. Världen idag har vid flera tillfällen berättat om hans ifrågasättanden av genusteorierna, men även att han i olika uttalanden indikerat en öppenhet för evangeliet.

Sverigebesöket blir Petersons andra, senast han var här var 2018. Då väckte han starka reaktioner – bland annat efter att ha tvistat om genus med Annie Lööf i programmet Skavlan.

Biljetterna till eventet släpps den 3 december. Temat på föreläsningarna kommer vara ”Beyond order” (Bortom ordning) – samma namn som Petersons uppföljare till boken om tolv livsregler.

Powered by Labrador CMS