Var och en som upphöjer sig själv ska bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig ska bli upphöjd.
Lukasevangeliet 14:11

Världen idag

Joe Biden valde abortliberal till vicekandidat

Donald Trumps abortrestriktiva politik kommer vara ett minne blott ifall Joe Biden blir president. Det tror abortkritiker efter att Biden meddelat att han väljer Kamala Harris till vicepresidentkandidat.

– Tillsammans kommer Biden och Harris inrätta det mest abortbejakande partiprogrammet i amerikansk historia, säger prolife-profilen Marjorie Dannenfelser.

Nyheter · Publicerad 14:38, 12 aug 2020

I tisdags meddelade USA:s demokratiske presidentkandidat Joe Biden att han väljer Kaliforniensenatorn Kamala Harris till vicepresidentkandidat. Enligt experter var valet inte särskilt förvånande.

– Harris blir den första svarta kvinnan att nomineras till vicepresident. Det är en viktig signal till väljarna och en markering med tanke på den utveckling vi har sett sedan George Floyds död, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier, till TT.

Statsvetaren Frida Stranne betonar att Harris fattat en del omtvistade beslut, men tror att Bidens förhoppning är att hon ska få vissa väljargrupper till vallokalerna.  

– Biden vill definitivt få minoritetsgrupper och kvinnor att verkligen gå och rösta, säger hon.

Kamala Harris, som har indiskt-jamaikanskt ursprung, gick till hårt angrepp mot Joe Biden då hon själv kandiderade till presidentkandidat, och menade att han motsatt sig integrationsprojekt, men säger nu att hon är hedrad att stå vid Bidens sida.

Prolife-grupper uttrycker dock oro över valet av vicepresidentkandidat.   

– Kamala Harris är en extremist som stöder abort under förlossningen ifall det efterfrågas, säger Marjorie Dannenfelser, ordförande för prolife-organisationen Susan B. Anthony List, i ett pressmeddelande.

Marjorie Dannenfelser, som enligt Christian Post arbetade med prolife-frågor för Trump-kampanjen 2016, syftar troligtvis på att Kamala Harris stött ett nationellt lagförslag som skulle sanktionera abort i slutet av graviditeten ifall moderns ”liv eller hälsa” är i fara.

Kritiker menar att ”hälsa” är ett brett begrepp som kan innefatta olika psykiska problem, något som även det abortbejakande forskningsinstitutet Guttmacher Institute bekräftat.

Då Kamala Harris fick frågan ifall abort någonsin kan vara omoraliskt sade hon, enligt Daily Caller, att det är ”upp till kvinnan att fatta ett sådant beslut”.

Kamala Harris har även fått kritik för att hon, under sin tid som justitiekansler, beordrat genomsökning av prolife-aktivisten David Daleidens bostad efter att han gjort undercover-videor som tycks visa att Planned Parenthood ägnade sig åt handel med fosterdelar.

– Som Kaliforniens justitiekansler konspirerade Harris med abortindustrin för att starta en politiskt motiverad sänkning av modiga journalister som avslöjade Planned Parenthoods roll i att samla och sälja aborterade bebisars kroppsdelar, säger Marjorie Dannenfelser och menar att Kamala Harris borde ha inlett en utredning mot Planned Parenthood i stället.  

Planned Parenthood försvarade sig med att de pris som diskuterades i videon rörde omkostnader som frakt. Kamala Harris menade å sin sida att David Daleidens metod med hemliga videoinspelningar var tveksam.

Marjorie Dannenfelser tror att de prolife-vänliga beslut som Trump-administrationen fattat kommer tas tillbaka ifall Biden-Harris kommer till makten. Hennes oro delas av den katolske profilen Brian Burch som fruktar att katolska kvinnoorganisationer kommer tvingas erbjuda abortpiller i sin hälsovård ifall den demokratiska duon vinner valet.

Kamala Harris är inte bara liberal när det gäller abortfrågan. Enligt TT är hon för en legalisering av marijuana och förrättade Kaliforniens första vigsel av ett samkönat par.  

Som Kaliforniens justitiekansler konspirerade Harris med abortindustrin för att starta en politiskt motiverad sänkning av modiga journalister som avslöjade Planned Parenthoods roll i att samla och sälja aborterade bebisars kroppsdelar.

Fysikpriset till forskare i Lund

Vetenskap. Anne L’Huillier, fransksvenska verksam vid Lunds universitet, tilldelas årets Nobelpris i fysik.... tisdag 3/10 19:00

Det andra inte talar om måste kyrkan förkunna

Ledare Hur får en människa det rätt ställt med Gud? Eller formulerat personligt med fångvaktarens ord till... tisdag 3/10 00:10

Vi är begränsade – men Gud är obegränsad

Ungkrönika I somras var jag i Schweiz för första gången och fick äntligen se Alperna. En helt fantastisk... tisdag 3/10 00:00