Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Jentezen Franklin: Trump bad om förbön

Donald Trump ska ha bett om förbön med handpåläggning av kristna ledare, vid deras besök i Vita huset förra veckan. Den deltagande pastorn Jentezen Franklin uttrycker tacksamhet, men får kritik av bland annat pastorn Bill Ferguson.

Nyheter · Publicerad 14:27, 5 nov 2019

Den 29 oktober ska en grupp kristna ledare ha gjort ett Vita huset-besök som trosrörelsepastorn Jentezen Franklin skriver om på sitt Twitter-konto. I inlägget finns ett foto från Vita husets Rooseveltrum med ett 20-tal personer, som ska ha pratat och bett med presidenten. Donald Trump själv syns dock inte på bilden.

– Jag är tacksam att vi får möjligheten att diskutera viktiga policyfrågor, och presidenten ber alltid oss att lägga händerna på honom och be, skriver Franklin.

I ytterligare ett inlägg, tillsammans med en bild på utrikesminister Pompeo och Trumps dotter Ivanka, tackar Jentezen Franklin dessa två och presidenten för att de har tagit upp och ökat medvetenheten om problemet med sexhandel.

Bland positiva kommentarer till sina inlägg om mötet i Vita huset får Franklin också flera som är skarpt kritiska. Bland annat från United Church of Christ-pastorn Bill Ferguson.

Världen idag har tidigare berättat att Jentezen Franklin bett för Brasiliens president Jair Bolsonaro. Franklin har även tidigare besökt Vita huset.

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...