Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Jentezen Franklin: Trump bad om förbön

Donald Trump ska ha bett om förbön med handpåläggning av kristna ledare, vid deras besök i Vita huset förra veckan. Den deltagande pastorn Jentezen Franklin uttrycker tacksamhet, men får kritik av bland annat pastorn Bill Ferguson.

Nyheter · Publicerad 14:27, 5 nov 2019

Den 29 oktober ska en grupp kristna ledare ha gjort ett Vita huset-besök som trosrörelsepastorn Jentezen Franklin skriver om på sitt Twitter-konto. I inlägget finns ett foto från Vita husets Rooseveltrum med ett 20-tal personer, som ska ha pratat och bett med presidenten. Donald Trump själv syns dock inte på bilden.

– Jag är tacksam att vi får möjligheten att diskutera viktiga policyfrågor, och presidenten ber alltid oss att lägga händerna på honom och be, skriver Franklin.

I ytterligare ett inlägg, tillsammans med en bild på utrikesminister Pompeo och Trumps dotter Ivanka, tackar Jentezen Franklin dessa två och presidenten för att de har tagit upp och ökat medvetenheten om problemet med sexhandel.

Bland positiva kommentarer till sina inlägg om mötet i Vita huset får Franklin också flera som är skarpt kritiska. Bland annat från United Church of Christ-pastorn Bill Ferguson.

Världen idag har tidigare berättat att Jentezen Franklin bett för Brasiliens president Jair Bolsonaro. Franklin har även tidigare besökt Vita huset.

Andens besökelsetid pågår i denna stund

Ledare Gud är både tre och en. Vi tror på en Gud, som uppenbarar sig i tre personer, Fadern, Sonen och... lördag 1/8 00:00

Minister vill införa vigseltvång

Vigseltvång. Jämställdhetsministern Åsa LIndhagen (MP) vill frånta alla de samfund vigselrätten som inte viger... måndag 3/8 20:00

Ideologi ännu tydligare på reducerat Pride

Ledare Nästan alla offentliga arrangemang denna vår och sommar ställs in. Stockholm Pride genomförs dock... torsdag 30/7 00:00

Pastor Roland Hellsten har fått flytta hem

Pastorn och bibelläraren Roland Hellsten har avlidit efter en tids sjukdom. Han arbetade som pastor... måndag 3/8 19:00

Polisprofil: ”Kan polisen ställa upp i marsch för livet?”

Pride. Ännu en gång har landets polismyndighet valt att delta i Pride. Tidigare polismannen Olavi... måndag 3/8 17:00

Varför visar sig inte Gud tydligare?

Mot väggen Varför visar sig inte Gud tydligare?/Bengt