Nyheter

Hundratals unga frälsta och döpta vid konferenser i USA

I Gatlinburg, Tennessee, har ungdomskonferensen Winterfest arrangerats i 36 år, men grundaren har aldrig sett så långa köer till frälsningsinbjudan som i år. Foto: Kristin Hall/AP/TT
I Gatlinburg, Tennessee, har ungdomskonferensen Winterfest arrangerats i 36 år, men grundaren har aldrig sett så långa köer till frälsningsinbjudan som i år. Foto: Kristin Hall/AP/TT

400 unga döpta på ungdomskonferensen Winterfest, andeutgjutelse på en privatskola i San Diego och mängder av unga frälsta och döpta på söndagen när satsningen Hope California arrangerades. Det är några exempel på det andliga skeendet i USA efter det som hände i Asbury.

Publicerad Uppdaterad

Om vi inte räddar denna generation så förlorar vi Amerika

Mando Matthews

Efter det 16 dagar långa utbrottet av väckelse och utgjutelse på Asbury University i USA har det kommit många rapporter om hur väckelsen spridit sig vidare. Bland annat har Världen idag tidigare skrivit om en väckelsekampanj i Louisiana som nu pågått i över 20 veckor.

Nu kommer ytterligare rapporter om vad som sker i landet. Vid två separata tillfällen under ungdomskonferensen Winterfest i Tennessee ska 200 unga vid vardera tillfälle bestämt sig för att döpa sig.

– Det här är 36:e gången som jag anordnar Winterfest, och jag har aldrig sett detta, säger arrangören Dudley Chancey om de stora massorna som sade ja till Jesus, till The Christian Chronicle.

En av dem som gav sitt liv till Jesus var en elvaåring, som först inte gick fram vid frälsningsinbjudan – men en bit in i en predikan ändrade sig.

– Jag tittade genom mina tårade ögon och för en stund tror jag att Jesus var där, sträckte sig efter mig, väntade på att jag skulle resa mig upp. Så det gjorde jag, säger han.

Ytterligare ett 100-tal unga ska ha beslutat att döpa sig vid en annan upplaga av Winterfest i Texas. Där ska en hotellägare nekat besökare att döpa sig i hotellets pool – varpå de i stället döpte sig i spabad.

Det kommer även rapporter om andeutgjutelse vid en privat kristen skola i San Diego, Kalifornien, där studenter ska ha samlats för bön och lovsång i samlingar på mellan 24 och 26 timmar. 35 ungdomar ska där ha döpt sig enbart under förra helgen och ytterligare ett antal ska ha bestämt sig för att följa Jesus.

I Kalifornien har den stora satsningen Hope Fest precis avslutats på en rad platser. Där rapporteras stora mängder människor ha blivit frälsta och döpta.

– Jag ser vad som händer och vad Jesus gör och bara bakom kulisserna är det galet hur mycket väckelse som sker, säger 19-åriga Lolo Rhinehart, en missionär som besökte Hope Fest, till CBN News.

Mando Matthews fick idén om Hope California i en dröm där han såg tio stadium i tio regioner i Kalifornien fyllda av människor som söker Jesus. I söndags blev det verklighet.

– Vi har sett hundratals döpas, hundratals frälsta och helade, det har bara varit helt otroligt att bevittna. Den här generationen behöver räddas...om vi inte räddar denna generation så förlorar vi Amerika, säger han till CBN News.

Powered by Labrador CMS