Herren har sin glädje i dem som vördar honom, som hoppas på hans nåd.
Psaltaren 147:11

Världen idag

Historiskt: Israel får messiansk tv-kanal på hebreiska

För första gången ska Israel få en kabel-tv-kanal med syftet att förkunna evangeliet om Jesus som Messias, rapporterar initiativtagaren God Tv. Den messianska kanalen ska finnas tillgänglig för cirka 600 000 israeliska hushåll från och med mars.

Nyheter · Publicerad 08:00, 12 feb 2020

Shelanu Tv är kanalens namn, där det hebreiska ordet shelanu betyder ”vår”. Namnet syftar på kanalens budskap att Jesus inte är någon utlänning eller inkräktare utan judarnas egen Messias, som föddes i Israel och uppfostrades som jude, förklarar God Tv på sin sajt.

Den nya kanalen har skrivit ett sjuårigt avtal med Hot Cable, som är Israels största kabel-tv-nätverk. Hebreiska ska vara kanalens främsta språk, men det kommer också att sändas program på arabiska och engelska med hebreisk text.

”Den kommer att presentera nya och ursprungliga program från lokala församlingar på plats i Israel. Dessutom kommer internationella messianska röster att dela starka vittnesbörd” skriver God Tv.

God Tv:s vd, Ward Simpson, presenterar nyheten i ett videoklipp där han inbjuder världens kristna till att vara med och be för och finansiera det nya kanalprojektet, som han menar utgör en unik och historisk möjlighet att nå ut med evangeliet till det judiska folket.

Han påpekar att få av de kristna hjälporganisationer som verkar i Israel predikar Jesu evangelium till det judiska folket. Detta eftersom det anses ”störande”.

– Myndigheterna gillar det inte. De ser gärna att du kommer och är till välsignelse, men de vill inte att du predikar evangeliet, förklarar Simpson.

Ron Cantor, som är pastor i Tel Aviv och samtidigt God Tv:s regionala direktor för Israel, berättar i ett personligt nyhetsbrev om upprinnelsen till den nya kanalen. Cantor ska för ungefär ett år sedan ha blivit inbjuden till ett möte med en chef på kabeltv-företaget Hot Cable.

God Tv hade tidigare sänts i några månader på kabeltv-nätverket, men sedan tagits bort. Vid mötet blev dock inte Cantor bara erbjuden att sända på nytt, utan fick till sin förvåning dessutom tummen upp när han frågade om de kunde sända på hebreiska.

Stigmatisering av Polen drivs av ideologiska särintressen

Ledare EU-kommissionen fortsätter att rasa mot medlemslandet Polen som anses bryta mot grundläggande... lördag 27/11 00:10

Första Advent en kontrast till politiskt kaos

Ledare Veckan mellan Domsöndagen och Första Advent, alltså vid skiftet från ett gammalt kyrkoår till ett... lördag 27/11 00:00

Tomas Sjödins författarskap prisas igen

Kultur. Författaren och pastorn Tomas Sjödin har tilldelats året Birger Norman-pris.   Priset vill... lördag 27/11 18:00

Oklart vem som bär skulden för regeringskollapsen

Hade Magdalena Andersson (S) kännedom om att Miljöpartiet kunde lämna regeringen om... lördag 27/11 14:00

Mission på sociala medier i en onådd folkgrupp

Missionsglimten Det plingar till i min telefon. Ett meddelande kommer in på en säker chatt-app från en medarbetare... lördag 27/11 00:00

Hela havet stormar i riksdagen efter den historiska onsdagen

Ledare Hela havet stormar. Så beskrev Sveriges radios Tomas Ramberg situationen efter att MP deklarerat... fredag 26/11 00:10

Senaste nytt

    Därför terrorstämplade Israel sex så kallade ”humanitära” organisationer

    Israelkommentar I oktober terrorstämplade Israel sex humanitära icke-statliga organisationer, så kallade NGO:s....
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier