Uppsala

Heart öppnar ett Barmhärtig­hetens hus för män – meddelades på gala

Sebastian Stakset och René Lobos berättade för Ruben Agnarsson att Heart of Evangelism ska starta ett Barmhärtighetens hus för män.

Lördagen den 2 december ägde Heart-galan rum i Uppsala. Under kvällen, som var fylld av sång och musik, berättade olika representanter från Heart om arbetet och det samlades in pengar till de olika satsningarna som ligger framför. Bland annat avslöjade man nyheten om ett nytt Barmhärtig­hetens hus för män.  

Publicerad Uppdaterad

Sebastian Stakset, Ulf och Philip Christiansson, samt sångerskan Anette Løvtangen och pianisten Stig Lindell medverkade på Heart-galan i Uppsala Life Arena i lördags kväll. Sång och musik varvades med fängslande livsberättelser från Heart of Evangelisms verksamhets­grenar.

Anette Løvtangen inledde med sången ”The old rugged cross” innan Leo Perez berättade om hur han och hustrun Flavia för 10–12 år sedan drömde om att få starta en plats i Stockholm för Guds förlåtelse, kärlek och hopp.

– Vi ser i dag många mirakler, där människor blir befriade från kriminalitet, psykisk ohälsa och droger, berättade han innan Claudia – som förlorat anhöriga i de skjutningar som pågått i Stockholm – beskrev hur hon hittade hem när hon kom till Heart Stockholm.

Sebastian Stakset sjöng ”Jag vill ge dig allt”, som blev till när han slutade på Kartellen. När han då berättade att han nu istället skulle sjunga om Jesus möttes han av hånskratt och frågor om vem som skulle vilja lyssna på det.

– När jag tittar på min platina-skiva för sången ”Jag vill ge dig allt”, vilket innebär åtta miljoner lyssningar på Spotify, tänker jag på de där kommentarerna, sade Sebastian Stakset.

Flavia Perez och Angela berättade om hur den som kommer till Heart Center ska bli älskad, bekräftad och få hjälp.

Flavia Perez berättade om sin uppväxt i en dysfunktionell familj, med droger och kriminalitet och sedan om hur hon vände sig till himlen och ropade efter hjälp.

Efter en tid mötte hon sin nuvarande man Leo som i två års tid visade henne villkorslös kärlek vilket också ledde henne till Jesus.

– Först efter en tid satte han namn på den kärleken han visade: Jesus, sade Flavia och beskrev hur den som kommer till Heart Center ska bli älskad, bekräftad och få hjälp. Angela bekräftade sedan hur hon på Heart Center blev bekräftad för den hon är.

Ulf och Philip Christiansson sjöng ett par sånger under galan.

Ulf och Philip Christiansson fortsatte med sången Soldier innan Kari Borgsö berättade om de två första kvinnorna de fick hjälpa när Barmhärtighetens hus öppnade för två och ett halvt år sedan. 

René kom till huset som nummer tre. Hon hade då varit med om svåra övergrepp och hade utvecklat ett alkoholberoende.

– När jag kom till Barmhärtighetens hus fick jag möta en familjemiljö, det har varit en kamp men jag blev döpt och gick bibelskola och nu bor jag i en stuga och det känns jättebra. Med den erfarenhet jag har vill jag nu hjälpa andra, sade René.

Kari Borgsö tillsammans med René som fick möta en familjemiljö på Barmhärtighetens hus. Hon blev döpt och gick bibelskola och bor nu i en egen stuga. Nu vill jag hjälpa andra, berättade René för intervjuaren Ruben Agnarsson.

Cilla Zbinden berättade därefter om sorgen efter att hennes dotter Lisa dog efter en lång tids drogmissbruk. Hon beskrev hur drogerna trängde ut hennes och hennes mans plats i Lisas liv och hur deras dotter ofta föll mellan stolarna i samhällets skyddsnät.

Kenneth Lillqvist sjöng sedan en nyskriven sång om sorg innan Sebastian Stakset och René Lobos berättade att Heart of Evangelism har beslutat att starta ett Barmhärtighetens hus för män.

Kenneth Lillqvist sjöng en nyskriven sång om sorg.

Toni Gadd berättade om Hearts omfattande hjälparbete i Ukraina och Carl-Gustaf och Monika Severin berättade om Det finns Hopp-kampanjerna som kommer äga rum under nästa år.

Ulf och Philip Christiansson sjöng ”Det är vår tid nu” från den nya plattan Stygn efter att ha berättat om hur de som far och son återfann varandra. Då var stämningen tät i lokalen.

Anette Løvtangen avslutade med att sjunga julsången ”Open the door to your church, Lord”, som skrevs av en man som mötte en stängd kyrkdörr när han i samband med en julhögtid kände ett behov av att gå in kyrkan för att be.

Anette Løvtangen och Stig Lindell avslutade galan med att sjunga julsången ”Open the door to your church, Lord”.Powered by Labrador CMS