Philadelphia stad har förbjudit en katolsk fosterhemsbyrå vid namn Catholic Social Services från att förmedla fosterhemsföräldrar på grund av att byrån har en biblisk äktenskapssyn – att äktenskapet är något mellan man och kvinna.
CBN News skriver att byrån har sagt att den inte vill placera barn hos samkönade par, men att den i själva verket inte har sagt nej till något homosexuellt par som velat vara fosterföräldrar, utan att det är själva synen på äktenskap som gör att byrån inte får förmedla fosterhem.
En religionsfrihetsjuristbyrå företräder nu en grupp fosterföräldrar från Catholic Social Services eftersom de menar att Philadelphia stad bryter mot religionsfrihetslagen.
Fallet har nu nått Högsta domstolen, och det kommer bli det första religionsfrihetsfall som Donald Trumps nytillträdda HD-domare Amy Coney Barrett kommer få ta ställning till.
Hon är själv konservativ katolik, men har vid flera tillfällen påpekat att hennes uppgift är att tolka grundlagen, och inte att låta egna åsikter påverka utslaget.
– Det här är verkligen ett avgörande religionsfrihetsfall. Det handlar om myndigheternas makt: Ifall myndigheterna kan tvinga dig att ändra vad du tror när du försöker vara en del av en lösning på ett socialt problem som du identifierat och verkligen försöker göra en skillnad, säger Montse Alvarado, vd för juristbyrån som företräder fosterföräldrarna.
Philadelphia stad försvarar sitt beslut med att ingen ska diskrimineras på grund av sexuell läggning.
Oron bland religionsfrihetsjurister är att om Philadelphia vinner målet så kan det påverka liknande fall i hela landet.
CBN skriver att stadens beslut om att stoppa Catholic Social Services verksamhet har påverkat barn negativt. Dagen efter beslutet uppgav myndigheterna att det behövdes 300 hem till utsatta barn, säger Montse Alvarado till tidningen.
En av mammorna som strider mot Philadelphia, och som sedan tidigare har fosterbarn, säger till CBN att Catholic Social Services kunde ha placerat många av de 300 barn som nu saknar ett stabilt hem.
Fallet tas upp i Högsta domstolen i dag, den 4 november.